© BELGA

Tweetal in Maasmechelen en Lanaken opgepakt voor betrokkenheid schietincident Heerlen

De Belgische politie heeft dinsdag twee mannen uit Maasmechelen en Lanaken opgepakt, die verdacht worden betrokken te zijn bij een schietincident in het Nederlands-Limburgse Heerlen. Dat speelde zich in januari 2017 af in een loods in Heerlen. Daar werd een 29-jarige man uit Maastricht onder vuur genomen. Hij liep verschillende schotwonden op, onder meer in zijn benen. Dat maakte de Nederlandse politie dinsdag bekend.

neac

De twee mannen van 29 en 48 jaar zijn op verzoek van het Nederlandse onderzoeksteam in Maasmechelen en Lanaken opgepakt. De politie sluit meerdere arrestaties in het lopende rechercheonderzoek niet uit. Het schietincident gebeurde 11 januari 2017 om 21 uur in een loods aan de Weggebekker in Heerlen. Met de arrestatie van het tweetal hopen de onderzoekers meer zicht te krijgen op de gebeurtenissen van die avond en wat de aanleiding was voor het schietincident.

Einde 2017 werd het onderzoek naar de feiten in Heerlen tijdelijk stopgezet wegens het grote aantal grootschalige rechercheonderzoeken, dat in 2017 was opgestart. In 2018 namen de Nederlandse speurders de draad weer op met de arrestatie van de twee verdachten in België tot gevolg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer