‘Special forces’ maakt al eerste slachtoffer: Nora Gharib houdt het slechts enkele uren vol

Een halve dag waarin ze ‘de dood in de ogen’ keek. Meer was er niet nodig voor Nora Gharib (30) om Special forces alweer te verlaten. “Mijn dochter heeft me nodig”, besloot ze.

Bij de start van Special forces werden de bekende deelnemers op flinke afstand van het strand in zee gedropt. De branding was bijzonder sterk, zowat de helft van de deelnemers spoelde meer dood dan levend aan. Vooral Nora Gharib kreeg veel zeewater binnen en kotste de ziel uit haar lijf. “Nochtans was ik vroeger echt een goeie zwemmer”, zei ze. “Ik heb zelfs alle brevetten nog.”

LEES OOK. Lynn Van den Broeck gaat haar vader achterna in ‘Special forces’: “Zelfs niet alle opdrachten hebben de uitzending gehaald”

Maar daarmee schoot ze weinig op in een wilde zee. “Ik kreeg het gevoel dat ik niet meer uit de zee geraakte, en panikeerde keihard”, klonk het. “Toen ik onder water geen lucht meer had, ging ik haast onder water ademen. Ik dacht dat het serieus kon misgaan. Sinds ik mama werd veranderde er veel. Alles staat in functie van mijn dochter. Ik kreeg voortdurend flitsen van haar in mijn hoofd. Zij heeft maar één mama”, sakkerde ze. “Ik wil al terug naar huis. Ik wil dit niet meer.”

Dankzij één van de veiligheidsduikers bereikte Nora het strand, maar ze voelde zich al bijzonder misselijk. Bij de volgende opdracht gaf ze op omdat het mentaal niet meer lukte. “Mijn benen en kuiten doen pijn. Misschien haal ik nog de eindmeet van deze dag, maar niet die na een week”, oordeelde ze. En zo gaf ze er na enkele uren de brui aan. “Ik had niet gedacht zo snel op een punt te komen dat ik zou stoppen. Maar ik kreeg een te harde krak. Het gevoel dat je gaat sterven heb ik er niet voor over.”

‘Special forces’, Streamz en VTMGO.

(tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen