Student (22) wordt door onbekende zomaar in elkaar geslagen: “Ik denk dat mijn hoofd nog nooit zo opgezwollen is geweest”

Het was een harde klap en er was veel bloed.© if

GENT -

Een 22-jarige student werd twee weken geleden zomaar in elkaar geslagen door een onbekende man. Hij was samen met zijn vriendin en een ander koppel op weg naar een parkje. “Het kwam uit het niets.”

Laura Moens

Als we de 22-jarige student spreken, valt zijn blauwe oog meteen op. “O, maar het is al veel beter”, zegt hij. “Je had me moeten zien toen het net gebeurd was. Ik was niet meer te herkennen. Ik denk dat mijn hoofd nog nooit zo opgezwollen is geweest.”

De student was op vrijdag 5 april samen met zijn vriendin, haar broer en het lief van de broer gaan bowlen. Het viertal was daarna thuis aangekomen, maar wilde nog van de zachte temperaturen profiteren. Ze trokken rond half één ’s nachts naar het parkje achter restaurant Bar Bask, op de Edward Pynaertkaai in Ledeberg, toen het ineens misging.

“Veel bloed”

“We wandelden twee aan twee. Mijn vriendin met haar broer, ik met zijn vriendin. Ik was druk in gesprek toen ik opeens langs achteren een klop op mijn hoofd kreeg”, vertelt de student. “Ik viel op de grond en zag veel bloed, maar door de adrenaline voelde ik de pijn niet meteen.”

Zijn vriendin ging samen met haar broer achter de dader aan. De twee hebben een heel stuk achter de man gelopen, maar raakten hem kwijt bij de Brusselsesteenweg. “Ik heb in zijn ogen gekeken en zijn gezicht gezien”, zegt de vriendin van de student. “Het was een lange, magere man die gespierd was. Hij had kort haar en droeg een donkere pull met een kap.”

Vragen

De student heeft de man niet gezien. De klap verraste hem compleet. “Ik hoorde de dader enkel ‘What the fuck’ roepen, alsof hij geschrokken was van wat hij gedaan had.” De student liep ernstige verwondingen op in zijn gezicht. Hij had een blauw oog, een barst in zijn neus en moest zijn wonden laten hechten.

Het koppel zit met veel vragen. “Ik kan het moeilijk plaatsen omdat het zo zinloos was. We wandelden in ons groepje en hadden met niemand interactie. Die slag kwam uit het niets. We willen gewoon duidelijkheid”, zeggen ze.

Wie iets gezien heeft, of meer weet over het incident op de Edward Pynaertkaai, mag altijd contact opnemen met de Gentse politie via 09/266.61.11.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen