© PKK

Wielertoeristen houden Dries (15) wakker

Wielertoeristenclub Het Rond Wiel heeft 5.000 euro geschonken aan vzw Houd Dries Vakker. Dries Wouters (15) uit Tessenderlo lijdt sinds zijn 9 jaar aan narcolepsie en kataplexie.

pkk

Dries Wouters is een vrolijke jongeman die voetbalt bij Thes Sport. Maar sinds zijn 9 jaar lijdt hij aan narcolepsie, waardoor hij dagelijks geregeld spontaan in slaap valt, en kataplexie, waardoor hij bij een hevige lachbui neervalt omdat zijn spieren verlammen. Dries neemt medicatie en last enkele keren per dag een power nap, een halfuur durend slaapje, in.

“Daarom volg ik noodgedwongen slechts halve dagen les aan het Pius X-college in Tessenderlo”, zegt hij. “Daarnaast krijg ik tijdelijk onderwijs aan huis en volg ik ’s namiddags lessen via Bednet.”

Mama Greet Geudens voegt eraan toe dat Dries ook nachtelijke hallucinaties heeft. Daarvoor moet hij het dure geneesmiddel Xyrem nemen, dat pas vanaf zijn 18 jaar wordt terugbetaald.

Greet Vertongen uit Kasterlee, meter van Dries’ gezonde tweelingbroer Seppe, haar echtgenoot Bart Van Tillo en hun vrienden van Het Rond Wiel verzamelden tijdens het WK voetbal dat ze op groot scherm toonden voor Rode Duivels-supporters, de ronde som van 5.000 euro. Dat geld schonken ze graag aan de vzw Houd Dries Wakker.