© AP

Belgische shorttrackers sluiten laatste Wereldbekermanche in Seoul af met zevende plaats in aflossing

De Belgische shorttrackers hebben de Wereldbekerwedstrijden in Seoul afgesloten met de zevende plaats op de aflossing. In de B-finale eindigde het Belgische kwartet achter Japan als tweede.

De laatste Wereldbekerwedstrijd voor de Olympische Winterspelen leverde een overwinning op voor Zuid-Korea, het shorttrackland bij uitstek. De tweede en derde plaats gingen naar Nederland en de Verenigde Staten.

In de eindrangschikking over vier wedstrijden bezetten Jens Almey, Ward Pétré, Gert-Jan Goeminne en Stijn Desmet de tiende plaats. In de Zuid-Koreaanse hoofdstad passeerden ze Italië, maar werden op hun beurt voorbijgestreefd door Kazachstan, dat na de wedstrijd van vorige week in Shanghai nog op gelijke hoogte stond.

De eerste acht landen (achtereenvolgens Canada, Zuid-Korea, Verenigde Staten, China, Nederland, Japan, Rusland en Kazachstan) zijn de deelnemers aan het olympische aflossingstoernooi in Gangneung, waar de schaatswedstrijden van de Spelen van Pyeongchang in februari worden gehouden. Zelfs als het nternationaal Olympisch Comité (IOC) besluit dat Rusland niet mee mag doen, valt België nog buiten de boot.

Op de 1000 meter, waar de kwartfinales voor de Belgen een horde te hoog bleken, klasseerde Hanne Desmet zich uiteindelijk als 36e. Bij de mannen was haar broer Stijn als 45e de beste geklasseerde Belg. De finales werden gewonnen door de Zuid-Koreaanse Min Jeung Choi en de Hongaar Shaolin Sandor Liu. Met hun 47e en 49e plaats in het klassement na vier wedstrijden voldeden zus en broer Desmet niet aan de ISU-norm om naar de Winterspelen te worden afgevaardigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer