Telenet haalt BabyTV tijdelijk uit aanbod na nieuwe hacking

© rr

Telenet haalt de zender BabyTV tijdelijk uit zijn aanbod. In Nederland is vastgesteld dat er woensdag opnieuw een kwartier Russische propaganda te zien was op de peuterzender. Wellicht was dat ook bij Telenet het geval.

Bron: BELGA

Eind maart verscheen al Russische propaganda tussen de programma’s op BabyTV, de zender die eigendom is van The Walt Disney Company. Hackers verstoorden toen het signaal bij het satellietbedrijf Eutelsat, dat het signaal van de zender naar de telecomproviders stuurt. De Russische propaganda-zanger Oleg Gazmanov was toen te zien terwijl er naast hem soldaten marcheerden. Meteen daarop volgden beelden van het Rode Leger tijdens de Tweede Wereldoorlog, met oprukkende tanks en vernielde nazibanieren. Daarop volgden shots van modern Russisch wapentuig, nog altijd begeleid door Gazmanovs enthousiast gezang.

Eind maart verscheen er Russische propaganda tussen de programma’s op BabyTv

Volgens BabyTV werd vastgesteld dat het verstorende signaal afkomstig was uit Rusland, wat aannemelijk is gezien de inhoud die werd uitgezonden.

Zwart

Woensdagnamiddag waren volgens de Nederlandse omroep NOS zeker een kwartier lang Russische muziekvideo’s te zien, afgewisseld met oorlogsbeelden.

De Nederlandse operator Ziggo besliste daarop om BabyTV tot nader order op zwart te zetten. “Het is absoluut niet de bedoeling dat kinderen en baby’s aan dit soort beelden worden blootgesteld. Wij hebben dan ook direct contact opgenomen met Disney en we hebben hen gevraagd om te onderzoeken hoe dit soort beelden op BabyTV hebben kunnen verschijnen. Uit voorzorg hebben wij BabyTV tot nader order op zwart gezet”, klinkt het.

In ons land volgt Telenet dat voorbeeld, zegt woordvoerder Bart Boone. Het is volgens hem immers waarschijnlijk dat de propaganda ook via Telenet op BabyTV te zien was.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen