Antwerp en Jonas De Roeck: het gaat de goede kant op

Wordt Jonas De Roeck (44) de nieuwe trainer van Antwerp? De club maakt er alleszins werk van. De gesprekken lopen intussen.

David Van Den Broeck en Diederik Geypen

Zoals eerder aangegeven belandde De Roeck hoog op de lijst doordat hij aan het profiel beantwoordde dat Antwerp zocht: een jonge coach die de competitie kent en al bewezen heeft dat hij jonge spelers beter kan maken. Bovendien kent hij de club al, aangezien hij er zijn spelerscarrière begon en afsloot. Na Mark van Bommel een nieuwe Nederlander halen was ook geen noodzaak voor sportieve baas Marc Overmars, die overigens nog langs de kant staat door zijn schorsing – het is vooral aan CEO Sven Jaecques om dit dossier in goede banen te leiden.

LEES OOK. “Jonas heeft het ideale profiel om Van Bommel op te volgen”: voormalig mentor Regi Van Acker over Antwerpse interesse in De Roeck

Logisch ook dat De Roeck oren heeft naar Antwerp. Ook al zullen er straks heel wat spelers vertrekken en moet er opnieuw worden gebouwd, deels uit financiële noodzaak, het blijft een topclub. Door zijn verleden op de Bosuil kreeg hij er in het verleden trouwens al vaker vragen over, zo ook anderhalf jaar geleden in de voetbalpodcast Sjotcast, toen hij trainer van Westerlo was. Op de vraag of hij ooit trainer wilde worden van RAFC antwoordde hij het volgende: “Als die mogelijkheid zich ooit voordoet, zal ik bekijken of de omstandigheden juist zijn en of het de juiste stap is. Maar het zou zeker speciaal zijn als ik daar kan tekenen. Niet alleen voor mij. Ook de mensen rondom mij zouden fier zijn.”

Anno 2024, nu De Roeck zonder club zit, wat alles ook makkelijker maakt, zou het dus zomaar kunnen gebeuren. Het gaat de goede kant op, al blijft het uiteraard afwachten hoe de onderhandelingen evolueren.

De Roeck was en is eveneens in beeld bij KV Mechelen, maar daar mikken ze nu vooral op Carl Hoefkens (45), die een voorstel op zak heeft.

LEES OOK. Antwerp nadert stilaan akkoord voor linksachter Ayrton Costa