© hbvl

CLUBNIEUWS. Lees hier de laatste nieuwtjes over de Limburgse voetbalclubs

Naast de profclubs KRC Genk, STVV en Lommel SK telt Limburg ook een heleboel amateurclubs. Ook daar valt natuurlijk heel wat nieuws te rapen. In deze rubriek bundelen we de belangrijkste nieuwtjes uit het amateur- en provinciaal voetbal.

EERSTE AMATEUR

THES: Vanaken incasseerde tijdens de match een slag en liep na afloop met een ijszak op zijn kaak. *** De geschorste Battista werd vervangen door Van Aerschot. *** Hulsmans werd voor de wedstrijd nog behandeld aan zijn knie, maar kon gewoon spelen. Deferm ging na een trap licht geblesseerd naar de kant, maar de wedstrijd van zondag in Rupel-Boom komt niet in het gedrang. *** Oris en Jeunen kregen geel en staan nu net als Deferm, Moutawakil en Vanaken op een kaart van een schorsing. (kj)

TWEEDE AMATEUR B

HEUR-TONGEREN: Door de schorsing van Dupain mocht Paulus aan de wedstrijd beginnen. *** In de winterstop oefent Heur-Tongeren tegen Pelt en Zepperen Brustem. (matr)

BOCHOLT: Dieme is geschorst voor de partij op Berchem. *** Bertjens maakte 12 treffers in evenveel partijen. *** Licata werd na de match tegen Temse voor één speeldag geschorst en coachte zo vanuit de tribune. (edst)

SP. HASSELT: Aerts pakte zijn derde gele kaart en mist de match tegen Spomo. Bathiri verliet vrijdag geblesseerd het veld. (frba)

HADES: Bij Hades vierde Demulder zijn wederoptreden na een dikke maand blessureleed. Vandermeeren verving Celen op linksachter. Corstjens, Bloemen, Demulder en Willems pakten hun derde geel en zijn geschorst in Temse. Celen, Telegrafo en Gueroui komen terug uit schorsing. (frba)

PATRO: Sinds de komst van voorzitter Azimi had Patro, tot in Hasselt, alles gewonnen. “We telden inderdaad vijf overwinningen op rij. Dit is dus het eerste puntenverlies sinds ik voorzitter ben,” aldus Azimi. (jmi)

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Door de afwezigheid van zes spelers stonden vijf beloften op het wedstrijdblad. Ernens kwam aan de aftrap, Van Muylder, Bollen, Coen en Gilis zaten op de bank. (rusm)

DERDE AMATEUR B

ESK LEOPOLDSBURG: Na een half uur verdraaide Peetermans zijn knie en moest hij vervangen worden door Meynen die zijn heroptreden maakte na een wekenlange afwezigheid. Voor Peetermans wordt gevreesd dat hij enkele weten out is. (jmu)

ESP. PELT: Middenvelder Goossens viel opnieuw uit met een enkelblessure, de 17-jarige Doms werd zijn vervanger. Die was dicht bij de winning goal. (path)

HELSON: Door de zware regenval en hevige wind werd de thuismatch tegen RC Mechelen uitgesteld.

TERMIEN: Philipsen pakte tegen Nijlen een derde gele kaart waardoor hij tegen Mechelen een schorsing uitzit. *** De match van Yildiz bleef beperkt tot een invalbeurt wegens een lichte blessure. (gsb)

PROVINCIALE REEKSEN

MELO ZONHOVEN: Gezien zijn twee gele kaarten in de topper tegen Herk FC (1prov.) mist Bob Putzeys de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop .(divu)

KVK BERINGEN: Reynders kreeg tegen Alken (1prov.) een derde gele kaart en is daardoor volgend weekend geschorst. (kj)

TORPEDO: De wedstrijd Torpedo Hasselt-Hoepertingen (1prov.) moest tot tweemaal toe worden stilgelegd omdat een kat het veld opliep. Het bleek om de plaatselijke zwerfkat met de gepaste naam 'Rambo' te gaan. (jfz)

RC REPPEL: Bij Reppel (2A) kregen Jannes Goossens en Niels Vanhelden elk hun derde gele kaart van het seizoen en ze missen daardoor volgende week de confrontatie met Stokkem. (bs)

KSK MEEUWEN: KSK Meeuwen (2A) organiseerde voor de wedstrijd tegen RC Peer opnieuw dinnerseats waardoor er toch heel wat extra supporters het gure weer trotseerden. (bs)

KFC HAMONT '99: Quin Looijmans van Hamont '99 slikte tegen Eksel binnen enkele minuten twee gele kaarten en zal daardoor volgende week tegen Gruitrode geschorst moeten toekijken. (bs)

EKSEL: Steven Moranduzzo van Eksel (2A) slikte voor de tweede maal dit seizoen een rode kaart. (bs)

STAL SPORT: De spelers van Stal Sport (2A) trokken gisteren als teambuildingsactiviteit naar het fanbal van Joe Hardy. (bs)

ANADOL: Bij Anadol (2A) werd Jens Baeten door trainer Serkan Dag disciplinair geschorst. (bs)

EMBO: Twee van de drie broers Mazouze die bij EMBO (2B) aan de aftrap kwamen, speelden een negatieve hoofdrol. Mehdi kreeg na een kwart wedstrijd een rode kaart omdat hij volgens ref Chtouki had geduwd. Zijn broer Rahil Mazouze knalde na de pauze een strafschop hoog over het doel van Weyen. (matr)

HENIS: Jo Goffart van Henis (2B) scoorde voor de derde speeldag op rij twee keer. (gesi)

LANDEN: Bij Landen (2B) tekende Mike Deverdenne voor een wereldgoal door net buiten de cirkel van de middellijn de bal over een verbouwereerde EMBO-doelman Maarten Derwael in doel te trappen. (gesi)

KMR BIESEN: Omdat bij KMR Biesen (2B) de resultaten de laatste weken een negatieve curve vertoonden én omdat de spelersgroep de focus aan het verliezen was, laste T1 Kristof Hansen nog een zaterdagtraining in. Het loonde, want Biesen nam vlotjes met 0-4 de maat van rode lantaarn EMBO. (gesi)

TORPEDO/THOR HASSELT: Verzorger Peter Hayen draaide dit weekend een dubbele shift. Zowel op zaterdag met Thor (2B), waar zijn broer Wim coach is, als op zondag met zijn moederclub Torpedo (1prov.) zorgde hij voor het nodige massage- en oplapwerk. (gesi)

SP. KOLMONT: Bij Kolmont (2B) stond Charlie Vanempten nauwelijks één minuut op het veld en scoorde hij pardoes bij zijn eerste balcontact. (gesi)

MELDERT: Voor verzorger Vanardennen van Meldert (3A) was het een speciale wedstrijd tegen Linkhout. Zoon Midas stond namelijk in de basis bij de tegenstander en speelde een goede wedstrijd. (krth)

THES B: Vanmechelen mist de volgende wedstrijd van THES B (3A) na twee gele kaarten. (krth)

E. MECHELEN A/D MAAS B: Omdat hoofdscheidsrechter Dennis Claes niet kwam opdagen, werd de partij tegen Opglabbeek (3B) geleid door eerste grensrechter Jonas Claesen. (edst)

MOLENBEERSEL: Omdat Niels Maggen zich blesseerde aan het oog, werd de partij tussen Louwel en Molenbeersel (3B) een zevental minuten stilgelegd. Na verzorging kon de bezoekende keeper de match uitspelen. (edst)

GRIMBIE69: Grimbie69 zal op 23 maart 2019 haar thuiswedstrijd tegen Sporting Calcio in het gemeentelijk sportstadion van Maasmechelen spelen. (edst)

OPOETEREN: De 17-jarige Jonas Maggen pakte zijn eerste basisstek bij SSD Opoeteren (3B). (edst)

VEN MAASEIK: Ven Maaseik (3B) moest het doen zonder trainer Levi Poelmans die na een arthroscopie van de enkel terug naar het ziekenhuis moest. Voor de onfortuinlijke trainer is het al de tweede ingreep aan die enkel. (edst)

VECHMAAL: Nadat doelman Dries Vrancken al na 18 minuten werd uitgesloten moest veldspeler Gregory Verstraeten in doel bij Vechmaal. (fava)

MOELINGEN: Mark Franssen van Moelingen (3C) kreeg tweemaal geel tegen Kortessem. Hij is geschorst tegen Godsheide. (fava)

GODSHEIDE: Michael Peeters van Godsheide (3C) is geschorst tegen Moelingen. (fava)

HO HEIDE: Joren Paulussen van HO Heide (3C) moet tegen H.-Millen geschorst toekijken. (fava)

HABO: Habo (3C) moet het tegen Diepenbeek stellen zonder de geschorste Kristof Vanhaeren. (fava)

ROSMEER: Zowel Kenneth Martens als Maarten Peusens zijn geschorst voor de wedstrijd van Rosmeer (3C) tegen Vliermaal. (fava)

GR. BROGEL: Hubrechts en Stevens kregen een derde gele kaart en zijn geschorst tegen Heusden 06 (4A). (kj)

E. HOUTHALEN: Van Dessel, Romano, S. Hira en M. Ulupinar zijn geschorst. (kj)

SP. LILLE: Gillardin was tegen Termolen (4A) de man van de match met drie doelpunten. (kj)

HERKENRODE: Met Y. Nelissen, P. Voet (uit schorsing), Jaenen en Bosmans voerde trainer Nelissen vier vervangingen door na de thuisnederlaag tegen Aalst. Met succes, want Herkenrode pakte de volle buit bij Borgloon. (nm)

HEIS: Doelman Tom Erdbruggen pakte twee gele kaarten bij Inter Hasselt en mist de match in Velm. (nm)

FC DIEPENBEEK B: Bart Knuts maakte vier van de tien goals voor FC tegen Vliermaalroot. (nm)

VLIERMAALROOT: J. Digneffe is volgende speeldag tegen Inter Hasselt geel geschorst. (nm)

HOUTHALEN VV: Houthalen VV (4C) en Leut hebben voor aanvang één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van het overlijden van de vader van Houthalen-speler Tasso Gentzis. De spelers van Houthalen VV hebben ook een rouwband gedragen. (bsa)

EIGENBILZEN: Eigenbilzen (4C) heeft de heenronde afgesloten met een klinkende overwinning in Lanklaar: 4-12. Robin Aelberts nam vier treffers voor zijn rekening. (bsa)

REKEM: Rekem (4C) heeft een fel bevochten zege geboekt op Zutendaal VV B. De thuisploeg kwam nochtans op een 2-0-voorsprong via Jo Bollen, maar Michael Beckers, Pieter Dörenberg en Leandro Cotellessa keerden de rollen om: 2-3. (bsa)

UIKHOVEN: Uikhoven (4C) heeft een ruime zege geboekt op het veld van Voorshoven: 0-6. Jonathan Stevens, die vorig weekend ook al goed was voor drie doelpunten, nam vier goals voor zijn rekening. (bsa)