© tvo

Verdachte van verkrachting in Sint-Niklaas drie dagen na opsporingsbericht al opgepakt in Antwerpen

Een 28-jarige man is opgepakt als verdachte van een brutale home invasion en verkrachting in Sint-Niklaas. Er volgde een arrestatie in Antwerpen, nauwelijks drie dagen na het verspreiden van een opsporingsbericht.

De feiten zelf dateren al van zondag 3 maart. Rond 21 uur belde een onbekende man aan bij het slachtoffer, een 69-jarige vrouw. Op het ogenblik dat zij de deur opende, werd ze onmiddellijk vastgegrepen en naar het midden van de woonkamer gesleurd. De vrouw werd over haar hele lichaam betast en kreeg enkele rake klappen in het gezicht. De verdachte zei tegen het slachtoffer dat hij dit deed in opdracht van de stemmen in zijn hoofd. 

Trein naar Antwerpen

Na een tijdje verliet de man de woning in Sint-Niklaas en liet hij het slachtoffer gewond achter. Hij ging aan de haal met cashgeld en de gsm van de vrouw. Het onderzoek wees uit dat de man naar het station gevlucht was en dat hij de trein nam in de richting van Antwerpen. Op verschillende plaatsen was hij dan ook duidelijk te zien op camerabeelden.

Die beelden werden zondag verspreid in een opsporingsbericht nadat de onderzoeksrechter in Dendermonde beslist had dat het tijd was om de hulp van het publiek in te schakelen. Met succes, zo blijkt amper drie dagen later. “Naar aanleiding van het opsporingsbericht kwamen enkele nuttige tips binnen”, zegt het parket van Oost-Vlaanderen. “Op basis hiervan kon een verdachte, een 28-jarige man afkomstig uit Somalië, geïdentificeerd en opgepakt worden.”

Dat gebeurde nadat zijn identiteit verspreid werd binnen de politiediensten. Een ploeg van de politiezone Antwerpen kon de man uiteindelijk vatten. Hij werd nadien overgebracht naar de politie in Sint-Niklaas en wordt woensdagnamiddag nog voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde.

(sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen