Andres Iniesta twijfelt over toekomst bij nationale ploeg (en Barcelona)

© Photo News

Het WK in Rusland wordt mogelijk het laatste kunststukje van Indres Iniesta in het shirt van de Spaanse nationale ploeg. Of hij volgend seizoen nog voor FC Barcelona speelt, staat evenmin vast. De middenvelder wordt gelinkt aan een Chinees avontuur.

Iniesta werd donderdag over zijn toekomstplannen ondervraagd op radiozender Cadena Ser. De 33-jarige Spanjaard zei nog niet te weten of hij na het WK nog voor La Roja zal uitkomen.

“Gezien mijn leeftijd wordt het mogelijk mijn laatste optreden in de nationale ploeg, als God het wil”, verklaarde de 127-voudig international, die met zijn land een wereldtitel (2010) en een Europese titel (2012) veroverde.

“Je kan de situatie een beetje vergelijken met mijn club”, vervolgde “El Blanquito’ (de bleke). “Ik wil niet ergens blijven om er gewoon te blijven. Als ik blijf, zal het zijn omdat ik mij 200 procent voel op alle vlakken. Omgekeerd zal ik vertrekken als ik voel dat ik het niet meer kan opbrengen. Hoe dan ook komt het moment vroeg of laat. Ik heb alleen de knoop nog niet doorgehakt.”

Iniesta is van plan Barcelona, waar hij vorig jaar een contract voor het leven ondertekende, op de hoogte te brengen van zijn beslissing voor 30 april.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen