© Erik Vandewalle

Vier wereldrecordpogingen Mater Salvatoris mislukt: “Tegenstrijdigheden in verslagen controleurs”

Vorig jaar probeerden de leerlingen van Klavertje 4 en Mater Salvatoris vier wereldrecords scherper te stellen. Het Guinness World Records Book laat weten dat geen van de vier pogingen gelukt zijn.

Erik Vandewalle

Om de tachtigste verjaardag van Mater Salvatoris en de fusie met Klavertje 4 te vieren, deden de leerlingen van het secundair en de derde graad van de basisschool eind vorig jaar een gooi naar vier wereldrecords.

Met 148 leerlingen tegelijkertijd een handstand doen, de langste mensenketting maken en ondertussen een hoepel doorgeven, headbangen en knieën heffen zijn de vier records die de leerlingen probeerden te verbeteren. Om in het Guinnessbook te komen, moeten pogingen vergezeld worden van bewijsmateriaal. Verslagen van deurwaarders, zeventig controlerende stewards, foto’s en video’s werden opgestuurd.

In hun antwoord aan de school motiveerden de controleurs van het Guinnessbook hun beslissing. “Tijdens het grondig bekijken van het opgestuurde bewijsmateriaal stelden we vast dat er tegenstrijdigheden zijn tussen het rapport van de deurwaarders, dat van de stewards en de bijgeleverde foto’s en video’s. Daarom kunnen we geen van de vier pogingen erkennen.”