Haar eerste officiële koers, afgelopen zomer, won Cameron meteen. De overwinnaarsbloemen ging ze op het graf van haar papa leggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Haar eerste officiële koers, afgelopen zomer, won Cameron meteen. De overwinnaarsbloemen ging ze op het graf van haar papa leggen. © ©FabyLuce

Cameron Vandenbroucke nestelt zich in het spoor van vader Frank met wielercontract: "Ik denk altijd aan papa. Ik weet dat hij trots zou zijn"

Er was een tijd dat ze van wielrennen niets moest weten. Dat was buiten het leven en de genen gerekend. Vanaf volgend jaar gaat de 19-jarige Cameron Vandenbroucke, 25 jaar na haar betreurde vader Frank, de weg op in een truitje van Lotto-Soudal. Zijn stijl van fietsen is nu de hare. "Dat is een compliment. Hij was een fenomeen. Maar dezelfde fouten als hij zal ik niet maken."

9 reacties

  • Ludo Verbueken

    6 jaar geleden
    Knap meisje doe zo verder.en of hij trots zou zijn op u geen twijfel mogelijk.en laat de andere maar zeggen wat ze willen
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    VDB won en kon alle koersen aan, Vuelta speelde hij met zijn concurrenten! Ook Vlaamse/Waalse klassiekers zijn onvergetelijke wedstrijden.
  • Frank Van Riel

    6 jaar geleden
    Hij zou zeker trots op je zijn Cameron, daar mag je niet aan twijfelen. VDB is tot heden ten dage nog altijd mijn favoriete renner, zijn stijl, talent, lach ... ik keek er steeds met bewondering naar en vraag me dikwijls af welk palmares hij zou hebben moest het niet de foute weg zijn uitgegaan. Ik wens Cameron dan ook hetzelfde succes zonder de tegenslagen en foute keuzes van Frank.
  • Filip Desmedt

    6 jaar geleden
    Frank was een toptalent , prachtige stijl , prachtige renner . De appel is niet ver van de boom gevallen , hopelijk wordt je goed omringd en kan je een mooie wielercarriere uitbouwen . Je kan een heel grote meerwaarde zijn voor het vrouwen koersen !! We duimen volop !!
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Ze zal het beter dan haar vader doen. Vrouwen zijn immers beter tegen stress bestand, en haar vader was wel het ergste slachtoffer van de stress, hoewel hij een kampioen had kunnen zijn.