SM en afgezaagde waterleidingen: de meest opvallende acts van de halve finale van het Eurovisiesongfestival

© YouTube

De eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival in Israël werd afgetrapt door Netta, de eigenzinnige winnares van vorig jaar maar meteen volgden nog enkele andere acts die op zijn minst gezegd de aandacht trokken.

lla

Dijlaarzen

© YouTube

De halve finale begon met een gewaagde act van Cyprus. De Grieks-Georgische zangeres Tamta koos voor haar optreden voor laklederen dijlaarzen en...en wat voor de rest? Het lederen jasje ging al snel uit tot alleen nog enkele glimmende kristallen mee dansten op de tonen van ‘Replay’.

Het tegenovergestelde

© YouTube

Ook Polen koos voor een opvallende outfit, al hielden ze daar netjes hun kleren aan. De vier dames van Tulia hielden hun dikke jas de volle vier minuten aan, al namen ze halverwege het liedje wel afscheid van hun cape. De dames vormen al jaren een muziekgroepje maar hun carrière kwam pas echt van de grond toen ze werden opgemerkt door Depeche Mode, waarvan ze een van de grootste hits, ‘Enjoy the Silence’, brachten in een folkversie.

Juwelen

© YouTube

In Servië hadden ze nog wat metaal en zilver over en besloten ze zangeres Nevena Bozovic aan te kleden met een ketting die veel weg heeft van afgezaagde waterleidingen en een armband waarmee je mensen lelijk kan verwonden.

Vuur

© YouTube

Strenge mannen in een donker pak, theatrale stemmen en veel vuur: Georgië stuurt Oto Nemsadze en de zijnen het podium op, klaar om iedereen schrik aan te jagen die niet voor hem stemt.

USA

© YouTube

Australië wou dan weer De Verenigde Staten naar Israël sturen en koos ervoor om zangeres Kate Miller-Heike aan te kleden als het vrijheidsbeeld. Het enige verschil? De vrouw in de ‘Big Apple’ staat stevig op haar sokkel, Kate lijkt veeleer te zweven. Het liedje dat ze brengt heet dan ook toepasselijk ‘Zero Gravity’.

SM

© YouTube

Van het lieflijke Australië naar het ruige IJsland. Met zijn act wil Hatari, zoals zo vaak gekenmerkt door SM-achtige kostuums, maar één ding bereiken: de val van het kapitalisme. En daarvoor hebben ze wel een ketting of twee over.

Het betere voetenwerk

© YouTube

In Portugal kennen ze hun danspasjes. Niet alleen de smaragdgroene outfit en de enorme (valse) bakkebaarden van Conan Osiris vielen op, ook het voetenwerk van zijn kompaan met blote borst trok de aandacht. De jongeman danste en huppelde zonder verpinken op zijn tenen, iets waar vele ballerina’s ongetwijfeld jaloers op zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen