© Koning Boudewijnstadion

IN BEELD. De renovatie gaat verder: dit is de nieuwe kleedkamer van de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion

De gerenoveerde kleedkamers van de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion zijn dinsdag plechtig ingehuldigd in bijzijn van de burgemeester van de stad Brussel, Philippe Close (PS), en schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo). Naast de renovatie van de kleedkamers werden ook een nieuwe persruimte, televisiestudio en ontmoetingsplek voorzien. Kostprijs: anderhalf miljoen euro, gefinancierd door de stad Brussel.

Vincent Van Genechten

De renovatie ligt volledig in lijn met het UEFA-reglement en moet het stadion toekomstklaar maken. In totaal namen de renovatiewerken vijf maanden in beslag. Concreet werden de kleedkamers van de Rode Duivels in een nieuw jasje gestoken, werden de doucheruimtes en het sanitair vernieuwd en zijn ook de kleedruimtes voor de arbitrage hernieuwd. De kleedkamers van de bezoekende ploeg zijn identiek hetzelfde als de kleedkamers van de Rode Duivels.

Zowel de kleedkamers als de hernieuwde ruimte voor antidopingtesten en bloedcontroles bij de spelers voldoen aan de vereisten van de UEFA-reglementen, stelt schepen Hellings. Er is ook een gloednieuwe ruimte voor de coaching- en medewerkers voorzien.

Daarnaast beschikt het Koning Boudewijnstadion ook over een volledig afgescheiden persruimte, goed voor tachtig personen, inclusief televisiestudio voor de uitzendingen van de voetbalmatchen of atletiekwedstrijden.

De kostprijs voor de hernieuwde kleedkamers en bijhorende persruimte bedraagt anderhalf miljoen euro. In totaal hebben de renovatiewerken tot op heden 6 miljoen euro gekost, waarvan 2 miljoen euro voor de atletiekpiste en 2,5 miljoen euro voor de renovatie van de zetels.

De ploegen Royale Union Saint-Gilloise en Royal Antwerp Football Club nemen de kleedkamers als eerste in gebruik. Zij spelen op 9 mei de finale van de Beker van België in het Koning Boudewijnstadion. De Duivels zullen de nieuwe faciliteiten voor het eerst gebruiken tijdens twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Montenegro en Luxemburg (5 en 8 juni).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Amerikaanse zangeres en actrice P!nk doet op 14 juli het Koning Boudewijnstadion aan tijdens haar Carnival Summer Tour. Daarna is het de beurt aan de Memorial Van Damme. Naast grote sportevenementen en muziekconcerten staat het Koning Boudewijnstadion ook ten dienste van kleinere sportclubs. Ook zij kunnen genieten van de hernieuwde kleedkamers en ruimtes.

Vanaf 21 september kunnen Belgen, Brusselaars, scholen en zelfs toeristen een bezoekje brengen aan de hernieuwde kleedkamers en persruimtes. Dit tijdens een “meeslepende rondleiding” van ongeveer één uur. Daarbij zal er ook een tentoonstelling te zien zijn over voormalig doelman en Belgisch voetbaltrainer Raymond Goethals (1921-2004).

“De renovatiewerken zullen het stadion nog comfortabeler maken voor de gebruikers tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels, de Memorial Van Damme en de concerten in het Koning Boudewijnstadion, stuk voor stuk evenementen die de stad doen schitteren”, zegt burgemeester Close.

“Het Koning Boudewijnstadion is zeer belangrijk voor Brussel én België”, duidt schepen Hellings. Het is de enige plek in België waar 50.000 man verwelkomd kan worden, meent Hellings. “Dankzij de werken die hebben plaatsgevonden blijft dit de thuis van de Rode Duivels. We hebben veel werk geleverd de laatste vijf jaar. In de toekomst zullen we nog werken aan de signalisatie van het stadion en de komende jaren moeten we absoluut de daken en verlichting in het stadion onder handen nemen”, vervolgt Hellings.

De werken werden uitgevoerd door Prosport Brussel, de vzw van de stad verantwoordelijk voor de promotie en het beheer van de niet-sportieve activiteiten van het stadion.