'The Handmaid's Tale'
Volledig scherm
'The Handmaid's Tale' © Hulu

Schrijfster 'The Handmaid's Tale' ruikt onheil: "Ik zie gelijkenissen tussen migratiebeleid Trump en mijn boeken"

TVDe barbaarse praktijken uit 'The Handmaid's Tale' lijken ver van ons bed, maar toch zijn ze véél dichterbij dan we denken. "Ik heb namelijk nooit iets geschreven dat nog nooit écht was gebeurd", zo vertelt schrijfster Margaret Atwood. "En ik zie vandaag veel gelijkenissen tussen het migratiebeleid van Donald Trump en de gebeurtenissen in mijn boek."

1 reactie

  • Dirk Landuyt

    6 jaar geleden
    Kort samengevat : hij heeft die verhalen gelezen en vond ze goed genoeg om toe te passen. En dan zeggen er sommugen dat de Russen er voor iets tussen zitten.
  1. “Een kind dat zoiets niet heeft meegemaakt, zegt zulke dingen niet”: hoe getuigenissen over pedofilie een Frans dorpje op z'n kop zetten
    PREMIUM
    tv

    “Een kind dat zoiets niet heeft meegemaakt, zegt zulke dingen niet”: hoe getuigenis­sen over pedofilie een Frans dorpje op z'n kop zetten

    Outreau, een klein dorp in het noorden van Frankrijk, werd in 2000 volledig door elkaar geschud toen meer dan 20 kinderen een vermeend pedofielennetwerk aan het licht brachten. Het begon bij één gezin, maar mondde uit in wel achttien arrestaties. Toch werden uiteindelijk dertien beschuldigden vrijgesproken na een verrassende onthulling in de rechtbank. Hebben de slachtoffers alles verzonnen? Of is een bende pedofielen nu onterecht op vrije voet? Netflix graaft naar de waarheid in de nieuwe docureeks ‘The Outreau Case: A French Nightmare’.
  2. “Liegt Bob over zijn ziekte?”: uitzonderlijke midseasonfinale van ‘Thuis’ zorgt voor onrust bij de fans
    PREMIUM
    tv

    “Liegt Bob over zijn ziekte?”: uitzonder­lij­ke midseason­fi­na­le van ‘Thuis’ zorgt voor onrust bij de fans

    Wordt het voor de ‘Thuis’-kijkers al dan niet een Goede Vrijdag in aanloop naar Pasen? De VRT 1-soap kondigt voor morgen uitzonderlijk een midseasonfinale aan. Er verdwijnt in die dubbelaflevering al zeker één personage, maar ongeruste kijkers vermoeden nog een tweede exit. En misschien zelfs een derde. “Deze verhaallijn is zo spannend dat we meer dan de gebruikelijke twintig minuten nodig hebben om alles te kunnen vertellen”, klinkt het bij de makers.