Brand Anderlecht: twee volwassenen en twee kinderen naar het ziekenhuis

© Theo Derkinderen

Bij een brand aan de Bergensesteenweg in Anderlecht zijn zaterdagvoormiddag vier personen bevangen geraakt door rook. Het gaat om twee volwassenen en twee kinderen. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis maar zouden niet in levensgevaar verkeren. Dat meldt de Brusselse brandweer. De brand heeft heel wat schade veroorzaakt in het pand, zodat de bewoners minstens tijdelijk een ander onderkomen moeten krijgen.

adm

Het vuur brak zaterdagochtend omstreeks 08.00 uur uit in het flatgebouw aan de Bergensesteenweg. De bewoners konden het pand tijdig verlaten maar vier van hen hadden wel heel wat rook ingeademd en moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis.

De brandweer had het vuur na een kleine twee uur werken volledig geblust maar de schade aan het gebouw is wel aanzienlijk. De appartementen op de eerste, tweede en derde verdieping liepen heel wat rookschade op en zijn dan ook tijdelijk onbewoonbaar.

Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid. Vermoedelijk is die ontstaan door een probleem met de elektriciteit maar verder onderzoek moet meer klaarheid scheppen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen