© victoriano moreno

Cafébazin Kleine Tunnel ontvangt Aspe na boycot Boekenbeurs: “We zullen zien dat er genoeg Omer in huis is”

Auteur Pieter Aspe blijft weg van de Boekenbeurs. Als alternatief signeert hij gratis in zijn stamcafé Kleine Tunnel. “We zijn er klaar voor”, zegt cafébazin Marguerite Slock.

kvh

Omdat Pieter Aspe 10 euro inkomgeld voor de Boekenbeurs te veel geld vindt, blijft hij dit jaar weg van de Boekenbeurs. Maar omdat de succesauteur zijn vele fans niet in de kou wil laten staan, heeft hij zelf een alternatief bedacht.

“Op 1 en 11 november, dé Boekenbeursdagen bij uitstek, kunnen mensen mij opzoeken in mijn Antwerpse stamcafé Kleine Tunnel”, zegt hij. “Ik zal daar op beide dagen telkens van 14 tot 18u aanwezig zijn.”

Vriendschapsband

Marguerite Slock van café Kleine Tunnel, op de hoek van de Hoogstraat en de Sint-Jansvliet, heeft het plan met Pieter Aspe al wel eens besproken. En de cafébazin staat helemaal achter Aspe.

“Pieter is al jaren vaste klant in ons café”, zegt ze. “Je kan gerust zeggen dat we intussen een warme vriendschapsband hebben opgebouwd. Ik begrijp zijn teleurstelling over die 10 euro inkom. Als de mensen al zo veel boeken op de Boekenbeurs kopen, zorg er dan tenminste voor dat ze gratis of tegen een symbolische euro binnen kunnen.”

Of de Kleine Tunnel een eventuele stormloop van Aspe-fans op 1 en 11 november aankan, daarover maakt Marguerite Slock zich nog geen zorgen. “Ten eerste: ik heb geen glazen bol, dus ik weet niet hoeveel volk eropaf zal komen. En ten tweede : alles hangt af van het weer. Ruw geschat, kunnen er vijftig tot zestig mensen binnen. Met het terras erbij veel meer. In november geen terrasweer meer? Dat denken we al twee maanden. We zijn er klaar voor en zullen het wel aankunnen. In ieder geval zorgen we ervoor dat we tegen november genoeg Omer in huis hebben, het lievelingsbier van Pieter sinds hij geen Duvel meer drinkt. Ik vermoed dat zijn fans dat ook graag drinken.”