De opdracht is duidelijk voor de troepen van coach Vansnick. Er mag niet meer verloren worden van Tchalou.© Erik Westerlinck

VolleybalLotto Volley League: Asterix Avo Beveren - Tchalou Volley (Zaterdag om 20.30 uur)

Twee overwinningen scheiden Asterix Avo van de zestiende landstitel: “Maar we gaan nog niet op de zaken vooruitlopen”

Beveren-Waas -

Nadat Asterix Avo Beveren vorige vrijdag aan het kortste eind trok in de Shape N Go Arena in Thuillies is de opdracht voor regerend titelhouder Asterix glashelder. Zaterdag en woensdag moet Tchalou in Beveren voor de bijl, zo niet komt er geen zestiende landstitel voor Asterix.

Dirk Van Bruysel

“Het is inderdaad erop of eronder”, geeft Asterix-coach Kris Vansnick toe. “We staan een verliesmatch achter in deze best of three en dus moeten we winnen om een kans op de titel te maken. Makkelijk zal dat niet zijn, zeker niet wanneer Tchalou de lijn van de voorbije maanden kan doortrekken. Na Nieuwjaar zijn de Henegouwers aan een opmerkelijke reeks bezig en blijkbaar willen ze die nog even rekken. Tchalou speelde vorig weekend een bijzonder sterke partij, terwijl wij onder ons niveau bleven. We waren misschien wel wat onder de indruk van de omstandigheden. Enerzijds is het moeilijk spelen in zo’n kleine zaal. Bovendien zat het luidruchtige publiek erg dicht bij het terrein. Wij hebben niet gebracht wat we voor ogen hadden en het zal zaterdag beter moeten.”

Kris Vansnick verloor met Asterix Avo de eerste wedstrijd in deze titelfinale: “Wij hebben niet gebracht wat we voor ogen hadden en het zal zaterdag beter moeten.”© Erik Westerlinck

Thuisvoordeel uitbuiten

“We hebben de voorbije dagen de wedstrijd van vorige week nog eens flink herbekeken en er een goede analyse van gemaakt”, gaat Vansnick verder. “Nadien zijn we volop aan de slag gegaan met de gegevens en konden we ons spel nog wat finetunen. We staan vrijdag al voor de zesde keer dit seizoen tegenover elkaar, maar elke wedstrijd is anders. In de reguliere competitie wonnen we twee keer, maar in de play-offs wonnen we bij Tchalou en verloren we ook in eigen huis. Vorige week moesten we dus opnieuw de duimen leggen. Ik was natuurlijk liever met een overwinning gestart, maar ben blij dat we de komende twee wedstrijden ons thuisvoordeel kunnen uitbuiten. Voor die ene thuisnederlaag enkele weken geleden hebben we dus ook nog iets recht te zetten. We staan op twee overwinningen van een zestiende titel, maar we gaan nog niet op de zaken vooruitlopen. Eerst zaterdag de winst pakken, maar we zijn overtuigd dat we alles onder controle zullen hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER