© BELGA

Conner Rousseau waarschuwt voor Brexit-scenario bij splitsing België: “Overal waar extreemrechts bestuurt, gaat de werkende mens erop achteruit”

In zijn toespraak naar aanleiding van de Dag van de Arbeid heeft Conner Rousseau, Vlaams lijstduwer van Vooruit in Oost-Vlaanderen, woensdag gewaarschuwd voor de splitsing van het land die Vlaams Belang voorstelt. Volgens de oud-partijvoorzitter dreigt een “brexit-scenario”, waarbij de werknemers, de gezondheidszorg en de economie slechter af zijn.

mts
Bron: BELGA

Met Rousseau waarschuwt opnieuw een Vooruit-kopstuk voor de gevolgen van een verkiezingsoverwinning voor extreemrechts. “Ik maak me grote zorgen als ik (Vlaams Belang-voorzitter) Tom Van Grieken hoor zeggen dat hij de splitsing van België weer op tafel legt”, zei hij tijdens zijn toespraak in zijn thuisstad Sint-Niklaas.

Rousseau maakt de vergelijking met de brexit, het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. “Extreemrechts beloofde dat splitsen, afscheuren uit Europa, goed zou zijn voor de arbeider, voor de zorg en voor de economie. Maar na tien jaar gepalaver heeft het wat het wil: achteruitgang voor de werkmensen, achteruitgang voor de zorg en een economie die slechter af is.”

“Ik wil geen brexit in België”, sprak Rousseau. “We hebben geen tijd om tien, twintig, dertig jaar te onderhandelen over het einde van het land.” Vooruit wil de werkende mensen oplossingen bieden, zei hij: “Een hoger loon, bijkomende investeringen in de zorg, een sterke economie.”

In een gesprek met het persbureau Belga na zijn toespraak zei Rousseau dat Vooruit niet wil dat het land gesplitst wordt, maar een staatshervorming an sich, bijvoorbeeld in een coalitie met N-VA, sloot hij niet uit. “Ik zeg aan welk beleid wij willen deelnemen, maar op welke manier dat gebeurt, zullen we na de verkiezingen wel zien. Daar moet eerst over worden gestemd. Maar pas op met extreemrechts, want overal in de wereld waar ze besturen, gaat het er voor de werkende mensen op achteruit.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer