Yentl Van De Velde heeft een mooie periode in Lebbeke achter de rug.© Gregory Van Gansen

Voetbal 2de Afdeling VV B: FC Lebbeke

Yentl Van De Velde neemt na vier jaar afscheid van FC Lebbeke en trekt naar KSK Beveren: “Mijn carrière is nog lang niet voorbij”

Lebbeke -

Voor Yentl Van De Velde nadert het afscheid bij FC Lebbeke, waar hij aan zijn vierde seizoen bezig is. De 28-jarige Kemzekenaar telt vijftien goals en draait een uitstekend seizoen, maar verkast naar eersteprovincialer SK Beveren zodat hij als jonge papa dichterbij kan voetballen.

Wim Redant

Yentl Van De Velde neemt afscheid op het einde van het seizoen. Dat zal toch een en ander losmaken. “FC Lebbeke is een heel mooie club. Ik had het hier altijd uitstekend naar mijn zin. Het is een warme familieclub die ik best wel zal missen. De geboorte van dochtertje Noé speelde een cruciale rol om de knoop door te hakken en Lebbeke te ruilen voor SK Beveren. Noé is nochtans een droombaby. Ze eet goed, slaapt zonder dat daar veel poeha komt bij kijken en huilt nauwelijks. We verhuizen binnenkort wel van Kemzeke naar Stekene, maar de afstand naar Lebbeke blijft groot.”

Yentl Van De Velde met zijn dochtertje Noé.© EWT

“Bij KSK Beveren kan ik in mijn achtertuin spelen. Ik ken er al wat spelers met Geoffrey Schelfhout, Roy Bultheel en Niels Volckerick. De coach Mathias Smet ken ik niet persoonlijk, maar ik speelde nog tegen hem toen hij bij Melsele aan de slag was. KSK Beveren is een ambitieuze club, een traditieclub ook. Spelen op de Freethiel wordt best leuk. Een nieuwe club betekent automatisch dat je je als nieuwe speler wat moet aanpassen, maar ik zie dat wel loslopen. Ik ben een aanvaller, dus ik weet wat er van mij verwacht wordt. Ik zit dit seizoen aan vijftien goals, een cijfer dat ik graag nog wat zou willen aanscherpen. Bij een nieuwe club schept het uiteraard verwachtingen als je met dergelijke statistieken komt aandraven. Ik ben 28 en hoop nog enkele jaren mee te draaien. Beveren heeft nog uitzicht op de promotie naar derde afdeling. Hopelijk lukt dat, maar er staan daaromtrent geen clausules in mijn contract, hoor. Volgend seizoen verdedig ik sowieso de kleuren van KSK Beveren.”

Linkerkolom

Vandevelde sleepte tegen Jong KV Mechelen een punt uit de brand met een late gelijkmaker. “Jong KV Mechelen is een sterke ploeg die uitsluitend uit profs bestaat. Toch konden we ons voetje naast die van de tegenstrever plaatsen. Het was leuk dat ik in de slotfase Lebbeke nog langszij kon brengen. Zo blijven FC Lebbeke en Jong KV Mechelen zij aan zij staan op de negende plaats. In de komende drie matchen hopen we te blijven bevestigen, zodat we kunnen afsluiten in de linkerkolom. We zijn dan ook bezig aan het sterkste seizoen sinds ik in Lebbeke arriveerde. De club bouwt verstandig de groep verder uit, met Tom De Cock als ideale coach. Hij vindt telkens het evenwicht tussen hard werken en zo nu en dan eens stoom aflaten en plezier maken.”

“Ik maakte de opgang mee van FC Lebbeke en zal de ploeg wel missen. Het hoogtepunt was uiteraard de promotiematch op Tempo Overijse. We wonnen met 0-3 en ik scoorde een hattrick. We promoveerden daardoor naar tweede afdeling. Mijn carrière is nog lang niet voorbij, maar dat zal wellicht altijd wel het hoogtepunt van mijn carrière blijven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tweede Afdeling VV reeks B