© Raymond Lemmens

Raar loopje leidt naar 91 xtc-pillen in onderbroek Pukkelpopdealer

Een 18-jarige man uit Heusden-Zolder is donderdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verschijnen voor het dealen van drugs tijdens Pukkelpop 2017.

GeHo

De verdachte viel de politie op omdat hij op een vreemde manier richting ingang wandelde. Een fouille wees uit dat de man 91 xtc-pillen in zijn onderbroek verstopt had. Ook was de jongeman, die op het moment van de feiten nog maar tien dagen meerderjarig was, in het bezit van 14 gram cannabis – “voor eigen gebruik” - en 1,3 gram ketamine. Volgens het parket waren er geen aanwijzingen dat de man al langdurig dealde. Bij zijn thuis troffen de speurders enkel een precisieweegschaal aan.

De procureur vorderde 9 maanden cel en 8.000 euro boete met uitstel onder voorwaarden voor de man die als technicus aan het werk is. Zijn advocaat Tom Van Overbeke wees op de moeilijke jeugd van de verdachte waarbij hij zijn vader aan een slepende ziekte verloren had. Ook merkte de raadsman op dat zijn cliënt eenmalig dealde om zijn Pukkelpopticket terug te verdienen. De raadsman vroeg om een opschorting onder voorwaarden. “Zodat hij toch een inspanning zal moeten doen.” Vonnis 18 juli.