In de eerste rit in de Ronde van Turkije greep Sasha Weemaes de tweede plaats.© Marc Van Hecke

Wielrennen

Sasha Weemaes steekt neus aan het venster in Turkije: “Noteer het maar: Weemaes is terug!”

Beveren / Kusadasi (Turkije) -

Sasha Weemaes kon deze week in de eerste rit van de Ronde van Turkije nog eens laten zien dat hij nog altijd over snelle benen beschikt. Enkel Fabio Jakobsen was sneller dan de Waaslander, die dit jaar voor Bingoal-WB Bruxelles rijdt.

Ivan Elegeert

“Natuurlijk was ik blij met die tweede plaats. Geklopt worden door Jakobsen, nog altijd één van de allersnelste renners in de WorldTour, is geen schande”, laat Weemaes vanuit Turkije weten. “De sprint verliep nochtans behoorlijk hectisch. Ik had me in de laatste kilometers wat kunnen verstoppen achter enkele grote ploegen. Maar in de laatste kilometer lagen nog twee gevaarlijke bochten en op de koop toe moest ik in extremis nog een motorfiets ontwijken. Voor hetzelfde geld lag ik daar zelfs tegen de vlakte.” Maar Weemaes bleef dus overeind en begon als vijfde aan de spurt om uiteindelijk nog drie man te remonteren en zo net naast de zege te grijpen.

“Een goede zaak voor het vertrouwen”, knikt Weemaes. “Ik miste een groot deel van de voorbereiding door een blessure. Pas rond Parijs-Roubaix reed ik mijn eerste kilometers in competitie. Dat zijn natuurlijk niet meteen de koersen waar ik een resultaat moet rijden, maar ik kon er mijn basis wel verbreden voor de wedstrijden die nu komen. Want er komen zeker kansen voor renners en ploegen van ons niveau”, weet de Melselenaar.

Sasha Weemaes.© Marc Van Hecke

Nog kansen

Als het aan Weemaes ligt, blijft het ook niet bij één uitschieter in Turkije. Ik had ook de donderdagrit aangevinkt, maar in de finale was het echt gevaarlijk. Smalle straatjes, veel bochten en nog een haarspeldbocht erbovenop. In de laatste twee kilometer moest ik twee keer vol in de remmen. Dan weet je dat de sprintkansen gaan vliegen zijn. Vrijdag is er een rit met aankomst bergop. Daar binnen de tijd in de grupetto aankomen, zal dan het doel zijn. Zaterdag en zondag lijken weer twee sprintetappes op het programma te staan. Ik wil zeker nog eens mijn kans gaan.”

Na de Ronde van Turkije staat voor Weemaes de Elfstedenronde in het rood in de agenda. “Een wedstrijd waar ik goede herinneringen aan heb en eentje die me ligt. Met mijn huidige vorm wil ik daar zeker een rol spelen. Nadien staan er met onder andere de Vierdaagse van Duinkerke, de Boucles de la Mayenne en de ZLM Tour nog enkele heel mooie wedstrijden op de kalender waar er weer kansen zullen zijn. Noteer het maar: Weemaes is terug”, klinkt het vol vertrouwen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER