IN BEELD. Fel vermagerde Eddy Merckx maakt eerste publieke optreden sinds operatie

© TONNEAU

Eddy Merckx heeft vrijdag nog eens een publiek optreden gedaan. ‘De Kannibaal’ was een van de prominente gasten voor de opening van het Maison du Cyclisme, dat ingehuldigd werd aan de voet van de Col de la Redoute, dé helling bij uitstek uit Luik-Bastenaken-Luik. En Merckx zag er opvallend mager uit.

Vincent Van Genechten

De 78-jarige wielerlegende die La Doyenne vijf keer won in zijn carrière ging vorige maand onder het mes vanwege een darmcrisis. Merckx werd met spoed geopereerd, maar mocht vrij snel opnieuw naar huis. Intussen is hij fel vermagerd.

Merckx werd in Aywaille vergezeld door bekende namen als Philippe Gilbert, Bernard Hinault, Ferdinand Bracke, Laurent Jalabert, Thor Hushovd, Joseph Bruyère en zijn zoon Axel Merckx. Het Maison du Cyclisme is een interactief museum van 300 vierkante meters, verdeeld over acht thema’s. “We hopen rond deze nieuwe plek meerdere evenementen te organiseren”, gaf schepen Christian Gilbert mee. “En bezoekers meerdere keren te laten komen en steeds weer iets anders te ontdekken.”

Philippe Gilbert, Axel Merckx en Eddy Merckx.© TONNEAU

© rr

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen