Oekraïense inzending kondigt voor vertrek naar Eurovisiesongfestival grote inzamelactie aan

© AP

Alyona Alyona en Jerry Heil, de Oekraïense inzending voor het Eurovisiesongfestival, hebben vlak voor hun vertrek naar Zweden een grote inzamelactie aangekondigd.

evdg

Dit jaar stuurt Oekraïne Alyona Alyona en Jerry Heil naar het Eurovisiesongfestival in Malmö. Vlak voor hun vertrek naar de Zweedse stad kondigde het duo aan dat ze een crowdfunding opstarten. Samen met het fondsenwervingsplatform UNITED24, Visa en Oshchadbank zullen ze 10.000.000 Oekraïense hryvnia - omgerekend zo’n 235.000 euro - inzamelen voor de wederopbouw van een school die vernietigd werd door de oorlog in het land.

“Dit jaar hebben we een belangrijke missie. We willen niet alleen Oekraïne waardig vertegenwoordigen op een van ’s werelds grootste muziekwedstrijden, maar we willen ook geld inzamelen voor de Velykokostromska School die werd verwoest door een Russische raket”, klonk het op een persconferentie. Volgens het Ministerie van Onderwijs van Oekraïne zijn tijdens de afgelopen twee oorlogsjaren zo’n 3.583 scholen beschadigd geraakt en zijn er bijna 400 volledig verwoest. Al twee jaar studeren 917.800 leerlingen op afstand.

Met Teresa & Maria brengen Alyona Alyona en Jerry Heil een emotionele en folkloristische song met pop- en rap-elementen over Oekraïne en vooral de Oekraïense vrouwen, die een groot gewicht op hun schouders dragen.

Rapper alyona alyona, links, en zangeres Jerry Heil© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen