Het huis waar zaterdag het lichaam aangetroffen werd - Karina De Poortere, zus van Annie

Zus reageert na de arrestatie van ex-man van Annie De Poortere: "Pak van mijn schouders, maar ik wil nu weten hoe en waarom"

"Er is een pak van mijn schouders gevallen, maar ik wil nu weten hoe en waarom hij ze begraven heeft." Het zijn heftige dagen voor Karina De Poortere. Afgelopen weekend werd het lichaam van haar zus Annie meer dan waarschijnlijk teruggevonden, gisterenavond kreeg ze het nieuws dat de ex-man van Annie verdacht wordt van moord. 

Gisterenavond, rond 22.15 uur. Karina De Poortere krijgt een telefoontje van de politie. Of ze haar telefonisch mogen inlichten over het onderzoek naar de dood van haar zus Annie - van wie de stoffelijke resten vermoedelijk dit weekend teruggevonden werden in Sint-Martens-Latem. "Ze hebben mij gezegd: de ex-echtgenoot van uw zus is opgepakt. Hij heeft een halve bekentenis afgelegd, hij is de persoon die Annie begraven heeft. Meer konden ze niet zeggen." 

Haar reactie? "Oef, eindelijk", zo zucht ze. "Ik heb 30 jaar lang gezegd dat hij er iets mee te maken had en zo te zien is het uitgekomen. Dit is een pak van mijn schouders. Ik was al opgelucht dat ze haar gevonden hebben, nu nog meer." 

Al blijven er ook nu nog vragen: "Ik wil weten hoe en waarom hij ze daar begraven heeft, en wat de doodsoorzaak is. Zoals de wetsdokter zei: doden kunnen spreken. Ik hoop dus dat ze goed luisteren." Ze wil vooral dat er nu helemaal uitgespit wordt wat er daar gebeurd is. "Het putje is nu open, ze moeten nu verder gaan."  

Ik had niet meer gedacht dat er nog antwoorden zouden komen

Karina De Poortere

Pas later deze week zal er een autopsie plaatsvinden op het gevonden lichaam, enerzijds om haar identiteit met 100 procent zekerheid te kunnen vaststellen, anderzijds om (hopelijk) te weten te komen wat er haar 30 jaar geleden overkomen is. 

"Ik had niet meer gedacht dat er nog antwoorden zouden komen. Door dat verdriet door de jaren heen begin je te beseffen: ze is er niet meer. Maar ik dacht dat ik dit zou meenemen in mijn graf. Maar je ziet het, ze hebben haar toch nog per toeval gevonden."

Meest gelezen