De rookpluim aan het OXY-gebouw in Brussel was tot ver in de omgeving te zien.
Foto: Chris Verhaeghe

Brand in voormalig Muntcentrum in Brussel snel onder controle, geen gewonden

In het centrum van Brussel heeft een brand gewoed in het OXY-gebouw, het voormalige Muntcentrum. De brandweer had het vuur snel onder controle, er vielen geen gewonden. Het iconische kantoorgebouw, waar vroeger onder andere Bpost en administratieve diensten van de stad waren ondergebracht, wordt omgebouwd tot kantoren, woningen, horeca en een winkelcentrum.

De brand ontstond in een oude verluchtingsinstallatie in het OXY-gebouw aan de Anspachlaan. Dat is het voormalige administratieve centrum van de stad Brussel, het Muntcentrum, dat momenteel volledig gerenoveerd wordt.

De brandweer had de situatie snel onder controle. De arbeiders konden het gebouw veilig verlaten en er vielen geen gewonden. De politie stelde een tijdlang een veiligheidszone in rond het gebouw. 

Tot eind 2022 waren de administratieve diensten van de stad Brussel en het hoofdkantoor van Bpost in het Muntcentrum gevestigd. De diensten van de stad Brussel verhuisden naar het gloednieuwe Brucity-gebouw, een paar 100 meter verderop, en Bpost trok naar de overkant van de straat. Sindsdien wordt het gebouw omgevormd tot een multifunctioneel gebouw met kantoren, horecazaken en appartementen.

De schade aan het dak van het voormalige Muntcentrum.
Foto: Brandweer Brussel

Bekijk: De Brusselse brandweer maakte een beeldverslag van de bluswerkzaamheden

Videospeler inladen...
De Brusselse brandweer had de situatie snel onder controle.
Foto: Brandweer Brussel
De 64 meter hoge ladderwagen van de brandweer werd ingezet om het vuur te blussen.
Foto: Brandweer Brussel
Het gebouw wordt omgevormd tot kantoren, horecazaken en appartementen.
Foto: Brandweer Brussel
De politie stelde een veiligheidszone in rond het gebouw.
Foto: Dieter Nijs

Meest gelezen