BELGA
Volledig scherm
© BELGA

KOERS KORT. Kolar stopt met wielrennen - Sagan, Kwiatkowski en Izagirre nationaal kampioen

0 reacties

  1. “Mocht Pogacar na zijn irreële raid op de Strade ook Luik inpalmen, schuift hij nog naast Van der Poel als man van het voorjaar”
    PREMIUM

    “Mocht Pogacar na zijn irreële raid op de Strade ook Luik inpalmen, schuift hij nog naast Van der Poel als man van het voorjaar”

    Luik-Bastenaken-Luik zondag, zeldzame ontmoeting tussen giganten dit voorjaar. Zijnde Mathieu van der Poel versus Tadej Pogacar. Al hadden we voor La Doyenne daar ook graag de namen van Remco Evenepoel en Primoz Roglic bijgezet. Een zoveelste val dit voorjaar besliste er anders over. Het stemt onze analist Michel Wuyts droef. Tegelijk ziet hij hoe de Belgen gretig datgene pakken waar Pogacar en Van der Poel geen trek in hadden. “Hij camoufleerde in zijn eentje de teleurgang van Lefeveres ooit zo bejubelde lentebrigade.”
  2. Leo van Vliet geeft straks ‘zijn’ Amstel Gold Race af aan Flanders Classics: “Ik heb niet mijn ziel aan de duivel verkocht”
    PREMIUM
    4

    Leo van Vliet geeft straks ‘zijn’ Amstel Gold Race af aan Flanders Classics: “Ik heb niet mijn ziel aan de duivel verkocht”

    Eerst hing de fotofinish verkeerd (2021). Toen werd de verkeerde winnaar omgeroepen (2022). Dat de latere winnaarTadej Pogacar door de auto van de koersdirecteur op sleeptouw werd genomen (2023), was dan toch de druppel te veel. Want zondag krijgt Leo van Vliet (68) een andere chauffeur. Na 28 jaar is Walter Planckaert vervangen. En over twee jaar geeft Van Vliet zelf de fakkel van de Amstel Gold Race door aan Flanders Classics. Hij zal nog waken over ziel van de koers, die hij zijn kindje noemt. “Het moet geen Vlaamse leeuw worden.”