Raad van State bevestigt vernietiging vergunning stadion Club Brugge, maar er is intussen al nieuwe aanvraag gedaan

De omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion van Club Brugge blijft vernietigd. Dat heeft de Raad van State donderdag beslist. Blauw-zwart diende in november wel al een aangepaste aanvraag voor de vergunning in “waarin speciale aandacht werd besteed aan het parkeer- en mobiliteitsbeleid”. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir laat weten dat de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie intussen positief advies heeft gegeven.

Bron: Belga, jve en jvh

In februari vorig jaar schrapte de Raad voor Vergunningsbetwistingen de vergunning voor het nieuwe stadion. Een van de redenen daarvoor was dat de parkeerverordening niet strookte met de mobiliteitsplannen in het stadiondossier. De raad was van oordeel dat volgens de verordening altijd moet worden voorzien in parkeergelegenheid op eigen terrein. Daarnaast zou er niet zorgvuldig genoeg zijn omgesprongen met bezwaren van de omwonenden over het mobiliteitsplan.

Positief advies

De Vlaamse regering, Club Brugge en de stad Brugge gingen aan de slag om een nieuw dossier op te stellen aan de hand van de opmerkingen. Tegelijk trokken ze ook naar de Raad van State tegen de schrapping van de eerste omgevingsvergunning. De Raad oordeelt nu dat er inderdaad te weinig rekening is gehouden met de bezwaren. De kwestie van de parkeerverordening diende bijgevolg niet meer te worden onderzocht.

(Lees verder onder de foto)

© Isosport

“We hebben altijd vermoed dat we het niet zouden halen bij de Raad van State”, zegt Franky Demon (CD&V), schepen van Ruimtelijke Ordening in Brugge. “Daarom hebben we een nieuwe aanvraag gedaan, waarin we rekening houden met de opmerkingen.” Voor de nieuwe aanvraag zijn er al positieve adviezen van de stad en van de gewestelijke omgevingsvergunningscommissie. “De minister beslist in de komende weken finaal”, is te horen bij het kabinet van Zuhal Demir.

“We hebben altijd vermoed dat we het niet zouden halen bij de Raad van State. Daarom hebben we een nieuwe aanvraag gedaan, waarin we rekening houden met de opmerkingen”

Franky Demon

Brugse schepen van Ruimtelijke Ordening (CD&V)

Slag in het water

De uitspraak van de Raad van State was een slag in het water, want in november 2023 werd een tweede (aangepaste) aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. “Het ingediende dossier is het resultaat van een aanpassingsronde bovenop het oorspronkelijke dossier nadat de vorige omgevingsvergunning vernietigd werd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen in februari eerder dit jaar. Club Brugge heeft echter al die tijd niet stil gezeten en niet gewacht op een uitspraak van de Raad van State, maar heeft begin november 2023 een nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag ingediend. Deze procedure loopt nog en we hopen ten laatste op 19 juni een nieuwe omgevingsvergunning te bekomen”, klonk het bij blauw-zwart.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer