© jb

Sinterklaas komt met Vrouwe Nele uit Spanje aan

Soms ook heel goed goed nieuws uit Spanje want Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten hebben laten weten dat zij ook dit jaar op zaterdag 25 november de kindjes van Boom met een bezoek vereren.

Jan Boey

Per boot, met de Vrouwe Nele, meren Sint en gevolg zaterdag 25 november, omstreeks 13.30u, aan aan de Kaai. Na het zingen van Sinterklaasliedjes die de Sint altijd een hartverwarmend welkom bezorgen, overhandigt burgemeester Jeroen Baert (N-VA) voor een dag de sleutel van de gemeente aan Sinterklaas. Ondertussen delen de meegereisde Zwarte Pieten snoepgoed uit. Vervolgens trekt het bonte gezelschap met paard en koets doorheen het handelscentrum.

In deze optocht is de Sint gevolgd door een muziekkorps en een komische oldtimer met ballonnenclowns. De Sinterklaasstoet vertrekt op de Heldenplaats en gaat vervolgens via de Kaai, Bassinstraat, Leopoldstraat, Hoogstraat, langsheen de Grote Markt en de Colonel Silvertopstraat naar het Feestpaleis, Colonel Silvertopstraat 13. Eindpunt is het Feestpaleis waar de Sint alle kindjes met plezier zal ontvangen en ze een attentie staat te wachten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER