Streamingdiensten zijn begonnen aan een heuse metamorfose, zeggen mediaspecialisten Tim Raats en Tom Evens. Wat betekent dat voor jou?
Volledig scherm
PREMIUM
Streamingdiensten zijn begonnen aan een heuse metamorfose, zeggen mediaspecialisten Tim Raats en Tom Evens. Wat betekent dat voor jou? © HLN Fotomontage / Gettyimages

Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”

Als je een Netflix-abonnement hebt, is de kans groot dat je de voorbije week een mail hebt ontvangen over een prijsverhoging. Na Disney+ en Streamz gaan namelijk ook bij Netflix de prijzen weer naar boven. “Streamingdiensten willen meer winst gaan maken”, waarschuwen experts. “En ze halen er ‘trucjes’ voor boven.” Mediaspecialisten Tim Raats en Tom Evens leggen uit waarom je steeds meer zal moeten betalen en in de HLN Streamingwijzer ontdek je vervolgens waar je vandaag nog de goedkoopste én kwalitatiefste formules kan vinden.

  1. Extra kosten voor handbagage? Testaankoop klaagt vliegmaatschappijen aan. Maar hoe groot en zwaar mag je gratis koffer zijn?
    PREMIUM

    Extra kosten voor handbagage? Testaan­koop klaagt vliegmaat­schap­pij­en aan. Maar hoe groot en zwaar mag je gratis koffer zijn?

    Als je een vliegreis boekt, betaal je tegenwoordig dikwijls extra kosten voor je handbagage, tot wel 75 euro per stuk. Consumentenorganisatie Testaankoop wil de wildgroei aan zulke supplementen aan banden leggen en heeft daarom bij de Economische Inspectie een klacht ingediend tegen verschillende luchtvaartmaatschappijen. Twijfel je zelf wat voor koffer je al dan niet mag meenemen, en of handbagage al dan niet is in begrepen in de prijs? Onze reisexpert Johan Lambrechts zet de regels bij verschillende maatschappijen op een rij én deelt een handige hack.
  2. Kok Bert werkt 50 uur per week in een knelpuntberoep en verdient minder dan gemiddeld: “Deze voordelen zou hij toch moeten krijgen”
    PREMIUM

    Kok Bert werkt 50 uur per week in een knelpuntbe­roep en verdient minder dan gemiddeld: “Deze voordelen zou hij toch moeten krijgen”

    Hoe weet je of je genoeg verdient? Professor economie aan de UGent en HLN-werkexpert Stijn Baert analyseert elke week het loon van een HLN-lezer. Deze week bekijkt hij het loonpakket van Bert*, een kok in een grootkeuken die netto 2.367 euro verdient. Dat is maar magertjes, vindt onze econoom. “Bert verdient te weinig, zeker in een knelpuntberoep. Extralegale voordelen krijgt hij ook amper.”