© © VRT - Geert Van Hoeymissen

VRT gaat “externe bruggenbouwer” aanstellen om vertrouwen te herstellen

De VRT gaat een “externe bruggenbouwer” aanstellen om het vertrouwen binnen de organisatie te herstellen. Dat hebben de directie en de vakbonden van de openbare omroep donderdag gemeld in afzonderlijke persberichten, na overleg naar aanleiding van de heisa over de uitzending van de documentaire over de zaak-Bart De Pauw.

blg
Bron: BELGA

LEES OOK. “Dit is een etterbuil die is opengebarsten”: parlementsleden krijgen anonieme brief van VRT-medewerkers over grensoverschrijdend gedrag

De VRT-directie en de vakbonden gaan vanaf vrijdag op zoek naar de juiste persoon, luidt het in een persbericht. “VRT ging de afgelopen week door een woelige periode en dat heeft een invloed op vele medewerkers”, zegt de directie.

“De directie van VRT heeft begrip voor de vele bezorgdheden en ze gaat graag in gesprek met collega’s die dat wensen. Personeelsleden kunnen ook een beroep doen op de vertrouwenspersonen voor een confidentieel gesprek. Samen blijven we geloven in een sterke publieke omroep die iedere dag het verschil maakt in onze samenleving.”

LEES OOK. Eerst een extra aflevering, dan helemaal niks: het vertrouwen in VRT-CEO neemt af na bochten over De Pauw-docu

Volgens de vakbonden is er door de commotie rond de zaak-De Pauw en de manier waarop de VRT-directie een aantal dossiers heeft aangepakt en daarover heeft gecommuniceerd, “een diepe vertrouwensbreuk ontstaan” tussen het personeel en de directie. Om dat vertrouwen te herstellen, heeft de directie voorgesteld om een bemiddelaar aan te stellen. De vakbonden hebben dat aanvaard.

Daarnaast vragen ACOD, ACV en VSOA dat CEO Frederik Delaplace persoonlijk uitleg gaat verschaffen over de commotie van afgelopen week en dat de VRT zelf aangeeft open te staan voor een extern onderzoek. “De directie zal zich hierover beraden”, besluiten de bonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER