Danny Goyvaerts in de winkel van De Chocolatier.© Filip Spoelders

De Chocolatier creëert ambachtelijke chocolade: “Dertig jaar in de bouw en nu ook chocolade maken”

Lint -

Pasen en chocolade zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De zoete lekkernij wordt ondertussen ook ambachtelijk gemaakt bij De Chocolatier in Lint. Zaakvoerder Danny Goyvaerts combineert zo de jobs van aannemer en chocolatier.

Filip Spoelders

Het zijn drukke dagen voor Danny Goyvaerts. Met zijn bedrijf Karwei- en bouwwerken Goyvaerts renoveert hij woningen, maar hij moet ook veel bestellingen met chocoladen eieren en figuren klaarmaken richting Pasen. Aannemer en chocolatier, het zijn twee jobs die hij graag combineert.

“Ik ben van opleiding chocolatier en patissier. Maar mijn vader had een bouwbedrijf en ik ben dertig jaar geleden in zijn zaak gestapt. Ik sta nog altijd in de bouw, al bleef mijn passie voor chocolade borrelen. Ik maakte wel eens chocolade voor familie en vrienden tot ik twee jaar geleden besloot om een webshop met ambachtelijke Belgische chocolade te beginnen”, vertelt Danny.

Op die manier ontstond De Chocolatier. Het atelier om de chocolade te maken kwam in het bedrijfsgebouw van Karwei- en bouwwerken Goyvaerts in kmo-zone Lerenveld. Toch voelde Danny dat er meer mogelijkheden waren.

Vrouw

“Klanten willen de producten, zeker voeding, toch eens zien. Daarom kwam er vooraan in het gebouw een chocoladewinkel die mijn vrouw Carry Bruyns mee openhoudt. Nu bieden we het hele jaar door chocolade aan en hebben we een eigen assortiment van pralines. De eindejaarsperiode en nu Pasen zijn zeker drukke momenten waarbij de mensen uit Lint en de buurgemeenten ons leren kennen.”

Danny denkt eraan om zijn atelier verder uit te breiden. “Ik maak figuren met pure, witte en melkchocolade. Nu zijn het uiteraard veel paaseieren en paashazen, maar doorheen het jaar zijn er andere figuren beschikbaar. Ik maak graag creaties op maat. Voor bepaalde gelegenheden maakte ik bijvoorbeeld een chocoladen fles whisky en pralines gevuld met whisky, een vrachtwagen en pralines met logo’s of foto’s van de jarige op.”

Het is stilaan een uit de hand gelopen hobby geworden. “Voorlopig blijf ik beide bedrijven runnen, want tijdens de zomer wordt er niet meteen veel chocolade gegeten.”

Bestellen bij De Chocolatier kan via de webshop of in de winkel aan het Lerenveld 43 op maandag, woensdag en vrijdag van 14 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur.

Nu is het vooral paaseieren maken.© Filip Spoelders

Het assortiment van zelfgemaakte pralines.© Filip Spoelders

© Filip Spoelders

© Filip Spoelders

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lint