Vrouwenploeg geeft alvast het goeie voorbeeld: Anderlecht herovert leidersplaats na vlotte zege tegen Gent

© BELGA

Anderlecht heeft zaterdag op de achtste speeldag in play-off 1 van de Lotto Super League met 5-2 gewonnen van AA Gent. Paars-wit springt daardoor in de stand opnieuw over Standard naar de leiding.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

Sarah Wijnants (3.) opende al vroeg de score voor de thuisploeg. Na een owngoal van Tine De Caigny (43.) kwam Gent op gelijke hoogte maar Lore Jacobs (45.+2) bezorgde de Brusselaars alsnog een voorsprong voor de rust. Na de pauze liep Anderlecht verder uit langs Laura De Neve (47.) en Amélie Delabre (52.). Amber Maximus (70.) zorgde nog even voor wat spanning met de 4-2, waarna Marie Minnaert (90.+4) vanop de stip de eindstand vastlegde.

In het klassement wipt titelverdediger Anderlecht met 41 punten opnieuw over Standard (39 punten) naar de leiding. De Luikse vrouwen wonnen eerder op de dag met 0-1 bij nummer drie OHL en kegelden de Leuvenaars (35 punten) zo uit de titelstrijd met nog twee speeldagen voor de boeg. 

Bekerwinnaar Club YLA verstevigde zaterdag zijn vierde plaats met een 1-0-zege tegen Racing Genk. Lyndsey Van Belle scoorde een kwartier voor tijd.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen