Drie artsen verklaren pasgeboren baby dood, maar dan ontdekken ouders dat hij nog ademt in kist

© Shutterstock.com

De Boliviaanse autoriteiten hebben een onderzoek geopend naar mogelijke medische nalatigheid in een ziekenhuis in de stad Santa Cruz de la Sierra. Drie artsen hadden daar een pasgeboren baby doodverklaard, maar toen de ouders afscheid wilden nemen, bleek het kindje nog te ademen.

nadb

Het jongetje kwam op 8 februari ter wereld na een zwangerschap van amper 27 weken. Meteen na de geboorte hadden de artsen slecht nieuws: er waren geen vitale functies.

Uiteindelijk bevestigden drie artsen dat het kindje geen teken van leven vertoonde. Maar toen de ouders afscheid wilden nemen, bleek hun pasgeboren zoontje tóch te ademen.

Een mirakel

De autoriteiten hebben intussen een onderzoek geopend voor medische nalatigheid, maar de ziekenhuisdirecteur blijft erbij dat het om een “mirakel” gaat.

“Het kindje was doodgeboren”, zegt directeur Federico Urquizo. “Onze dokters hebben meermaals gecontroleerd, maar de situatie bleef dezelfde. Ook bij de controle na één uur en die na twee uur. Het enige wat wij hierop kunnen zeggen, is dat dit een mirakel is.”

Het kindje, dat de naam Dhilan Daren kreeg, ligt momenteel op de afdeling Intensieve Zorgen van het ziekenhuis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen