© idh

Dievenbende veroordeeld voor 23 ramkraken

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een dievenbende veroordeeld tot straffen van drie jaar tot acht jaar en negen maanden. De zes werden vervolgd voor hun betrokkenheid bij maar liefst 23 ramkraken op voornamelijk krantenwinkels. Telkens roofden ze grote partijen sigaretten.

tdk

De feiten dateren al van 2012 en 2013 en werd nu eindelijk door de correctionele rechtbank behandeld. De bende sloeg acht maanden lang ongemeen hard toe. Om de twee of drie dagen werd ergens een ramkraak gepleegd. Met hamers, snelbouwstenen en zelfs riooldeksels sloegen ze de vitrine van de geviseerde winkel aan diggelen. Eenmaal binnen in de zaak werd vliegensvlug een groot zeil opengevouwen en werden de sigaretten erin gegooid.

Opvallend was dat sommige winkels de bende meermaals op bezoek kregen. De Press Shop in Itegem en het Bareeltje in Putte kregen tot vier keer bezoek van de ramkrakers. Maar ook in Zandhoven, Waregem, Diest, Boortmeerbeek, Begijnendijk, Tessenderlo, Beerzel en Leefdaal werden inbraken gepleegd.

Van de zes beklaagden daagde er slechts één man op. Hij vroeg de vrijspraak. Daar ging de rechter dus niet op in. Omdat hij al voor gelijkaardige feiten was veroordeeld in Antwerpen, sprak ze de opslorping uit, maar legde hem wel een extra straf van acht jaar en negen maanden op. Twee anderen kregen vijf jaar cel, een vierde drie jaar cel. De vijfde beklaagde kreeg geen extra straf, de zesde werd vrijgesproken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER