AFP
Volledig scherm
© AFP

Nadal moet na partij van bijna vier uur de strijd staken met nieuwe blessure en klaagt over "hele harde ondergronden"

Australian OpenRafael Nadal heeft de Australian Open noodgedwongen moeten verlaten. De Spaanse nummer één op de ATP-ranglijst moest in de vijfde set van de wedstrijd tegen Marin Cilic opgeven met een blessure aan het been. Nadal gaf er de brui aan bij 6-3, 3-6, 7-6, 2-6 en 0-2 in het voordeel van Cilic.

2 reacties

  • Landon Wilkinson

    6 jaar geleden
    Ahum, harde ondergronden. Roger Federer is enkele jaren ouder. Heeft veel met de speelstijl te maken.
  • hugo van de velde

    6 jaar geleden
    Spijtig. Had graag een finale NADAL Federer gezien. Maar Cilic speelt ook wel goed.
  1. De grootste sportman ooit? Buitenlandse media laten zich verleiden tot straffe uitspraken na Australian Open-comeback van Rafael Nadal
    Play
    Tennis
    39

    De grootste sportman ooit? Buitenland­se media laten zich verleiden tot straffe uitspraken na Australian Open-comeback van Rafael Nadal

    “Een nieuwe God”, “onsterfelijk”, “nu echt dé koning van het tennis”. De straffe ommekeer van Rafael Nadal - met 21 grandslamtitels nu enig recordhouder - op de Australian Open prikkelt ook de buitenlandse pers tot grootse uitspraken. ‘Marca’ vraagt zich zelf af of hij niet stilaan tot grootste sportman ooit moet gebombardeerd worden. De 35-jarige Spanjaard rekende in een ongemeen spannende finale af met Daniil Medvedev: 2-6, 6-7, 6-4, 6-4 en 7-5. Een historische triomf.
  2. Medvedev komt er goed vanaf met boete van 10.750 euro nadat hij umpire zwaar beledigde: “Are you stupid? You are a small cat!”
    Play
    Australian Open
    6

    Medvedev komt er goed vanaf met boete van 10.750 euro nadat hij umpire zwaar beledigde: “Are you stupid? You are a small cat!”

    Tot drie keer toe uitgejouwd door het publiek. Een ijskoud handje van Tsitsipas (ATP 4), een van zijn gezworen vijanden, nadat hij de umpire verrot schold omdat hij vond dat de Griek te veel gecoacht werd door zijn vader vanuit de tribunes. Het kwam de Rus een dag later op een boete van 12.000 dollar (10.750 euro) te staan, ondanks zijn excuses na de match. Hij zei dat het gebabbel van Stefanos Tsitsipas hem geërgerd had. Ook Tsitsipas kreeg overigens een boete van 5.000 dollar (4.500 euro) voor “inbreuken op de gedragscode”.