SONGFESTIVAL. Zo ging de eerste generale repetitie van Mustii

In Zweden vindt woensdagnamiddag de eerste generale repetitie van de tweede halve finale plaats. Dit keer is de pers aanwezig. Ook Mustii mocht er zijn ‘Before the party’s over’ brengen.

Eva De Poorter in Malmö, Zweden

Voor het eerst sinds ze voet aan wal zetten in Malmö hebben Mustii en Joost Klein gerepeteerd voor hun tweede halve finale met de pers in de zaal. Mustii treedt aan na het energetische Georgië en haar Firefighter aan, en erna volgen de mafketels van Estland. Geen eenvoudige klus, maar Thomas Mustin – zoals Mustii in het dagelijkse leven heet – heeft vertrouwen kunnen tanken. Dat is er duidelijk aan te horen. Hij klinkt zeker, zuiver en krachtig. Ook de micro’s zijn net als in de clip van de partij. Makkelijk wordt het sowieso niet. Deze tweede halve finale is gevuld met straffe kandidaten.

LEES OOK. Daarom komt de Zweedse presentatrice van het Eurovisiesongfestival je bekend voor

Aandacht voor veiligheid

Ook Israël treedt met Eden Golan aan, en dat zet de zenuwen op scherp in de zaal. In tegenstelling tot de generale repetitie afgelopen maandag voor de eerste halve finale, werden voor de start van deze show eerst nog de veiligheidsvoorschriften doorlopen. Er werd gewezen op de nooduitgangen en gemeld dat in geval van nood verschillende personen van hulpdiensten aanspreekbaar zijn.

LEES OOK. Hugo Sigal ontroerd door eerbetoon aan Nicole & Hugo op Songfestival: “Onvoorstelbaar”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER