De koningin kwam in maart nog naar Bilzen.© Sven Dillen

Deze straten in Maaseik worden afgesloten voor bezoek van koningspaar dinsdag

MAASEIK -

Op dinsdag 14 mei brengen koning Filip en koningin Mathilde een bezoek aan Maaseik. Daarom sluit de stad dinsdag de Markt en zes straten in het centrum af.

Koning Filip en koningin Mathilde worden om 10 uur verwacht in de school Mosa-RT, waar ze verschillende studierichtingen zullen bezoeken. Vervolgens gaat het naar Integra, een centrum voor geestelijke gezondheid dat mensen ondersteunt die kampen met problemen als verslaving of angst.

“Het hoogtepunt is hun bezoek aan de Markt”, zegt burgemeester Johan Tollenaere (Team Burgemeester). “Iedereen is dan ook van harte welkom om 12 uur op de Markt. Het vorstenpaar zal er de inwoners begroeten. Om 12.45 uur worden ze verwacht voor een receptie in het stadhuis. Het vertrek terug naar Brussel is gepland om 13.30 uur.”

Uit veiligheidsoverwegingen zal de Markt van Maaseik volledig afgesloten worden. Ook meerdere straten rondom zijn dicht, onder andere de Bosstraat, Boomgaardstraat (vanaf de Walstraat), Eikerstraat (vanaf de Capucienenstraat), Marktstraat (vanaf de Houtstraat), Hepperstraat (vanaf kruispunt Munnikenstraat), Grote Kerkstraat en de Sionstraat. Er is een parkeerverbod van kracht vanaf 6 uur in de ochtend tot na het vertrek van het vorstenpaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer