Afval in Amsterdam weer opgeruimd na Koningsdag

Nieuws
Het grootste deel van het afval dat in Amsterdam is blijven liggen na Koningsdag is weer opgehaald. Ruim 700 schoonmakers zijn daar vanaf zaterdagavond mee bezig geweest. Ook burgemeester Femke Halsema hielp een paar uur mee.
anp
zondag 28 april 2024 om 12:15 aangepast 12:52
Afbeelding
beeld anp

"Vannacht hielpen wethouder Hester van Buren en ik de veegploeg een paar uur op de Dam, het Spui en de Kalverstraat", meldt de burgemeester op Instagram. "Zwaar werk maar je hebt er wel eer van."

Om Koningsdag in goede banen te leiden, had de gemeente honderden afvalbakken neergezet en speciale inleverpunten gemaakt voor "alle spullen die geen tweede leven krijgen op de vrijmarkt". Ook waren er in de stad meer dan 350 toiletten te vinden. Hoeveel kilo afval er is opgehaald, weet de gemeente maandag pas. Vorig jaar ging het met Koningsdag in Amsterdam om zo'n 500.000 kilo aan troep.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vlaardingse loodgieter eist voor rechter einde sluiting woning

Bij de rechtbank in Rotterdam dient donderdag een kort geding tegen de gemeente Vlaardingen, aangespannen door de loodgieter wiens woning bij herhaling is getroffen door explosies.

Afbeelding

Rechter bepaalt of Staat natuur beter moet behoeden voor stikstof

De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in het kort geding waarmee Greenpeace de overheid wil dwingen tot maatregelen die de stikstofneerslag op kwetsbare natuurgebieden snel verlagen.

Afbeelding

ECB gaat rente voor het eerst sinds 2019 verlagen

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat donderdag de rente in de eurozone vrijwel zeker verlagen. Het zal de eerste verlaging zijn sinds 2019. De centrale bank begon vanaf midden 2022 in een recordtempo de rente te verhogen tot het huidige recordniveau van 4 procent, om de hoge in..

Afbeelding

Grote herdenking 80 jaar na geallieerde landing op D-day

Donderdag is het tachtig jaar geleden dat de geallieerden op de noordwestkust van het door nazi-Duitsland bezette Frankrijk landden. De dag is bekend als D-day en wordt deze week op verscheidene landingsplaatsen in Normandië herdacht.

Afbeelding

Amsterdammers kunnen ook over groenplannen stemmen

In Amsterdam wordt donderdag niet alleen gestemd voor de Europese verkiezingen, maar ook voor een raadgevend referendum over groenplannen van de hoofdstad. 724.

Afbeelding

Nederland als eerste van 27 lidstaten naar stembus voor Europa

Nederland stemt donderdag als eerste EU-land voor het nieuwe Europees Parlement. Dat trekt de aandacht van de rest van Europa - ook omdat Nederland sinds de verkiezingsoverwinning van de PVV geldt als voorloper van een mogelijke Europese ruk naar rechts.