Courtois op een eerdere training bij Real.© EPA-EFE

Real-spelers hebben vrij, maar Thibaut Courtois traint toch om klaar te zijn voor Champions League-finale

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti gaf zijn spelers drie dagen rust na de 5-0-zege tegen Alaves van dinsdag, maar Thibaut Courtois (32) trainde toch twee van die dagen, zo weet de Madrileense sportwebsite Relevo. Courtois doet er alles aan om top te zijn voor de Champions League-finale over twee weken.

Michael Van Damme

De Real-spelers zullen pas zaterdag, daags voor de wedstrijd tegen Villarreal, weer trainen. De titel is al binnen en Carlo Ancelotti wil zijn spelers over twee weken fris hebben in de Champions League-finale tegen Dortmund.

Maar Thibaut Courtois, die terugkeert na een lange blessure, zit in een ander schuitje en trainde twee van de drie vrije dagen bij.

In de drie wedstrijden die hij intussen keepte (Cádiz, Granada en Alavés), heeft Courtois getoond dat hij er weer staat.

De Spaanse titel is al binnen voor Courtois en co.© Getty Images

Volgens Relevo is het plan van Ancelotti om Lunin – de vervanger van Courtois – zondag tegen Villarreal te laten starten en Courtois op de laatste speeldag tegen Betis, zeven dagen voor de Champions League-finale, die op zaterdag 1 juni wordt gespeeld.

Maandag zei Ancelotti dat “Lunin een fantastisch seizoen heeft gekeept”, maar dat “Courtois de beste doelman ter wereld is”.

Courtois speelde dit seizoen nog geen seconde in de Champions League, terwijl zijn vervanger Lunin met knappe prestaties bijdroeg aan de finaleplaats, maar toch lijkt Courtois favoriet om tegen Dortmund te starten. “Ancelotti voelt zich meer op zijn gemak met Courtois in doel en acht de kansen van zijn team groter als hij titularis is”, schrijft Relevo.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer