Direct naar artikelinhoud
Antwerpen

Drie wagens uitgebrand in Hoboken

HobokenBeeld MLS

In het Antwerpse district Hoboken zijn vannacht drie voertuigen uitgebrand. Dat zegt de lokale politie.

De brand begon aan één wagen aan de Sint-Bernardsesteenweg en sloeg over naar twee ernaast geparkeerde wagens. De politie heeft de straat afgesloten omdat de oorzaak nog onduidelijk is en men geen enkel risico wil nemen na de incidenten met explosieven van de voorbije weken, weliswaar in Antwerpen-Noord.

Of er inderdaad mogelijk kwaad opzet in het spel is, zal nog moeten blijken. De politie wil voorlopig enkel kwijt dat er onder meer een explosievenhond ter plaatse komt “om bepaalde zaken uit te sluiten”.

De drie zwaarbeschadigde wagens staan op de parking van de parochiekerk Heilige Familie die zelf rookschade heeft opgelopen aan de buitenmuur. Volgens een omwonende zou de brand gesticht zijn rond 5 uur vanmorgen. “Toen zijn wij wakker geschrokken van een luide knal.”

De eigenaars van de voertuigen staan te wachten tot de politie en het labo klaar zijn met hun werk. ”Wij denken dat het gaat om vandalisme en niets te maken heeft met drugs”, zegt een van hen. ”Waarom? Omdat dat hier in Hoboken dagelijkse kost is, net als in de rest van de stad. Ja, wij zijn zeer ongerust.”

Op 6 maart werd er in Hoboken ook al een geparkeerde wagen in brand gestoken, bijna gelijktijdig met twee andere in de buurt van Park Spoor Noord. Alles wees toen richting het drugsmilieu. Twee wagens waren van de moeders van bekende drugscriminelen. De derde auto werd gehuurd door een zware jongen.

HobokenBeeld MLS
HobokenBeeld MLS