De vijf essentials uit de Victoria Beckham X Mango collectie

© Shutterstock

De collectie Victoria Beckham X Mango ligt sinds gisteren in de winkels en lijkt wel recht uit de persoonlijke dressing van de Britse ontwerpster te komen. Wij zetten enkele kenmerken op een rijtje zodat je je heel even Victoria Beckham kan wanen. En ja, dat heeft een prijskaartje. Maar wél een kleiner dan wanneer je op haar eigen website zou gaan shoppen.

Lien Lammens

Wijde pijpen

Wie Victoria Beckham zegt, zegt bijna automatisch broekpakken met wijde pijpen. Niet in alle kleuren van de regenboog, haar kleurenpalet is eerder bescheiden met een occasionele uitschieter, maar vaak in stijlvol zwart of wit. En dat vinden we ook terug in haar collectie voor Mango. Een zwarte broek met wijde pijpen die voor iets minder dan de helft bestaat uit zuivere wol. In de eigen collectie van haar modehuis vinden we een soortgelijk model voor net geen 700 euro.

Pantalon van een wolblend - 115 euro© Victoria Beckham X Mango

Rechte blazers

En bij zo’n broek hoort een blazer, liefst geen al te getailleerd model. In de collectie Victoria Beckham X Mango vinden we er verschillende. Maar eentje in crèmekleur, die andere favoriet van de Britse, is ons bijgebleven. Waarom? Omwille van zijn eenvoud: een recht model zonder revers of flappen en al helemaal geen sluiting.

Colbert zonder revers - 190 euro© Victoria Beckham X Mango

Lange jurken

De ontwerpster, die recent haar vijftigste verjaardag vierde, draagt niet alleen maar broekpakken. Voor feestelijke aangelegenheden grijpt ze steevast naar satijnen of zijden jurken, zoals op het huwelijksfeest van haar zoon Brooklyn. Toen droeg ze een zilverkleurig exemplaar, op haar verjaardagsfeestje ging ze voor een semi-transparante jurk met geaccentueerde taille en een stijlvolle maar ongedwongen halslijn. Ook in haar collectie voor Mango komen lookalikes van haar favoriete jurken terug, zoals dit perzikkleurige exemplaar.

Asymmetrische jurk met sierstiksels - 200 euro© Victoria Beckham X Mango

Hoge hakken

Hoewel ze tegenwoordig met krukken rondloopt door een gebroken voet, heeft de Britse een voorliefde voor hoge hakken. En dan bedoelen we hoge hakken, geen kitten heels. Het verbaast ons dan ook niet dat het enige paar schoenen met een hak in de collectie voor Mango maar liefst 10,5 centimeter toevoegt aan je eigen lengte. Gaan we snel een kijkje naar de ‘ready to wear’-collectie op haar eigen website, zien we zelfs sandalen met hakken van 13 centimeter. The sky is wel degelijk the limit voor Victoria.

Leren sandaal met schuine hak© Victoria Beckham X Mango

Handtas

Het verbaasde ons enigszins dat de collectie geen zonnebril bevat omdat Victoria zelfs in het regenachtige Londen altijd een uit de kluiten gewassen bril op haar neus heeft. Toen we merkten dat de collectie voor Mango wel grote handtassen bevatte, waren we opnieuw gerustgesteld: ook grote tassen is een handelsmerk van de ontwerpster. Voor Mango ontwierp ze meerdere exemplaren die nog altijd een hap zijn uit je budget maar toch een stuk betaalbaarder zijn dan haar creaties.

Maxitas met natuurvezels - 180 euro© Victoria Beckham X Mango

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer