Op de Pinkster- en rommelmarkt was het over de koppen lopen zondag.© Robin Fasseur

Publiek groot en klein geniet massaal van livemuziek en animatie op 45ste Kalmthoutse Straatfeesten

Kalmthout -

De 45ste editie van de Kalmthoutse Straatfeesten was er een om u tegen te zeggen. Het publiek kwam massaal op straat en genoot er van heel veel livemuziek, animatie en marktjes. Organisator Luk Pockelé blikt heel tevreden terug.

“We zijn moe, maar heel voldaan. Deze straatfeesten hadden meer om het lijf, want we moesten enkele dagen eerder beginnen opbouwen. Maar het is het allemaal waard geweest. De extra overkappingen hebben ook hun nut bewezen. Al mogen we niet klagen van het weer”, reageert Pockelé.

“Op vrijdagavond werd het net op tijd droog toen om 20 uur de optredens startten. Aan de podia zowel aan café Cornet als aan de Bib Stage stond het helemaal vol. Op zaterdag maakte Annelies Brosens een heel geslaagde comeback en loste headliner Dog Eat Dog de verwachtingen in. Voor ons als organisatie was het ook een nieuwe, maar fijne kennismaking met zo’n grote naam. De bandleden zij heel sympathiek en drukten ons op het hart dat ze het een heel fijn festival vonden. Dat doet deugd”, bekent hij.

De Kalmthoutse Straatfeesten brachten heel wat volk op de been.© Robin Fasseur

Op de Pinkster- en rommelmarkt was het zondag over de koppen lopen. “De Koninklijke Muziekvereniging Vlijt & Eendracht die net 125 jaar bestaat, zette de eerste muzikale toon, gevolgd door succesvolle optredens van Lotte De Clerck en Anlyn voor de tieners. ‘s Avonds ging opnieuw het dak eraf met onder meer Tamikrest.”

Liefhebbers noteren alvast 8 juni 2025 in de agenda voor de 46ste Kalmthoutse Straatfeesten. (ella)

Muziek, markt en animatie waren de succesingrediënten van de Kalmthoutse Straatfeesten.© Robin Fasseur

De straten van Kalmthout liepen vol tijdens het Pinksterweekend.© Robin Fasseur

De straten van Kalmthout liepen vol tijdens het Pinksterweekend.© Robin Fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners