© Kioni Papadopoulos

Heropening Wezenberg uitgesteld door probleem met waterdichting

De heropening van het Antwerpse Wezenbergzwembad van 5 november is uitgesteld. Bij het vullen van het vernieuwde zwembad is een probleem met de waterdichting vastgesteld. Wanneer het zwembad wel gebruiksklaar is, is nog niet duidelijk.

RVRE

Na een sluiting van ongeveer een half jaar zullen zwemmers nog iets langer moeten wachten om opnieuw te kunnen trainen in het Wezenbergzwembad. Sinds half oktober wordt het vernieuwde 50 meter lange wedstrijdbad geleidelijk aan gevuld met water.

“Dat mag niet te snel gaan zodat het tegel- en voegwerk stukje bij beetje kan wennen aan het koude leidingwater. We vullen aan zo’n vijf centimeter per uur ongeveer”, weet Tom Schippers van de stad Antwerpen. “Tijdens het vullen van het zwembad kwam een probleem met de waterdichting aan het licht. Aan het plafond van de kelder onder het zwembad waren druppels zichtbaar die het gevolg zijn van een lek. We hebben ondertussen de locatie kunnen vaststellen waar de schade is. Nu bepalen de aannemer en de architect op welke manier ze de schade best herstellen.”

De bodem van het zwembad was ondertussen al gevuld met water. “We pompen het zwembad nu eerst leeg voor de herstellingswerken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER