Twee Oekraïeners doodgestoken in Duitsland, een Rus aangehouden

Nieuws
Twee mannen uit Oekraïne zijn zaterdag neergestoken op het terrein van een winkelcentrum in Murnau am Staffelsee, in de Duitse deelstaat Beieren. Beide slachtoffers zijn omgekomen. De politie heeft een 57-jarige Rus als verdachte aangehouden.
anp
zondag 28 april 2024 om 02:04
Afbeelding
beeld anp

De slachtoffers, een 23-jarige en 36-jarige man uit Oekraïne, werden rond 17.15 uur aangevallen voor een kruidenierswinkel in het Duitse plaatsje met ongeveer 12.000 inwoners. De oudste van de twee stierf ter plekke aan zijn verwondingen, de andere man korte tijd later in het ziekenhuis. De dader vluchtte, maar werd na een klopjacht in zijn woning aangehouden.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het steekincident. Of de drie mannen elkaar kenden, is onduidelijk. ‘We staan nog helemaal aan het begin van het onderzoek’, laat een politiewoordvoerder weten.

Rusland viel ruim twee jaar geleden Oekraïne binnen. Of de steekpartij daar iets mee heeft te maken, is nog onbekend.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

HEMA zet winststijging door, opent inkoopkantoor in Turkije

HEMA heeft naar eigen zeggen een succesvol jaar achter de rug, ondanks moeilijke markten. Onder 'uitdagende omstandigheden', zoals lagere consumentenbestedingen en blijvende stijgende kosten van inkoop en arbeid, leverde de verkoop van kleding, huishoudelijke artikelen en voedi..

Afbeelding

Legale goksites: treed op tegen illegale sites om minderjarigen

De brancheorganisaties van legale gokbedrijven VNLOK en NOGA willen dat de Kansspelautoriteit in actie komt tegen illegale onlinegokbedrijven, omdat minderjarigen daar nog altijd makkelijk terechtkunnen.

Afbeelding

Chipbedrijven aan kop in hogere AEX na sterke resultaten Nvidia

De chipbedrijven ASMI, Besi en ASML waren donderdag de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. Beleggers verwerkten de resultaten van het Amerikaanse AI-chipbedrijf Nvidia.

Afbeelding

Stroom terugleveren mag geen geld meer kosten

Stroom terugleveren mag huishoudens geen geld meer kosten. Dat staat in een voorstel van NSC-Kamerlid Wytske Postma, dat volgens haar ook steun heeft van de andere coalitiepartijen PVV, VVD en BBB.

Afbeelding

Macron noemt rellen Nieuw-Caledonië 'ongekende opstand'

De Franse president Emmanuel Macron noemt de rellen in Nieuw-Caledonië een 'absoluut ongekende opstand'. Hij landde donderdagochtend lokale tijd op de eilandengroep en hoopt de rust weer terug te brengen.

Afbeelding

Medewerker PI Alphen op staande voet ontslagen om smokkel

Een medewerker van de Penitentiaire Inrichting (PI) in Alphen aan den Rijn is op staande voet ontslagen, meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) donderdag. De reden daarvoor is dat hij betrokken was bij de invoer van smokkelwaar.