woensdag 22 mei 2019 - Doen
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

In Ipanema in Hasselt zijn ze bijna klaar voor de aftrap van de zomer, komende donderdag. Sven Dillen

Limburgse zomerstranden klaar voor de zon

Hasselt

In Limburg openen de komende dagen en weken her en der weer zomerstranden. De bekendste en drukst bezochte zijn ongetwijfeld Ipanema bij Versuz in Hasselt en Baouzza in Bilzen. Maar ook langs het Albertkanaal kan de hele zomer verpoosd worden in de zon.

Johnny GEURTS/Dirk JACOBS

Ipanema

Zuid-Amerikaanse feestjes

Donderdag bijt Ipanema, de zomerclub in de achtertuin van de Hasseltse club Versuz, de spits af. Voor de zesde keer op rij al. Met een verwarmd zwembad waar liefhebbers verfrissing in kunnen zoeken en een heus Italiaans restaurant, bevoorraad door de buren van Giuliano. Voor de rest alles wat een zomers terras nodig heeft: lekkere muziek, cosy zithoeken, loungeterrassen en een beachbar. Daar vormen de slushie’s of bevroren cocktails het opvallendste drankje. En voor wie wil verder feesten wanneer het buiten wat frisjes wordt, kan dat op donderdag en zaterdag in de Versuz zelf.

Ipanema, aan de Trichterheideweg in Hasselt, is elke donderdag, vrijdag en zaterdag open vanaf 14 uur. Bij mooi weer opent de club ook op woensdag en zondag. De club blijft er tot een eind na de zomervakantie. Inkom en parking zijn gratis.

www.ipanema-hasselt.be

Baouzza

Ultieme zomersfeer op beachterras

Momenteel is een klein leger werkmannen druk in de weer om aan de Calvarieberg in Bilzen opnieuw de grootste tropische zomerbar van Limburg op te bouwen. “Het terrein van Baouzza is zes hectare groot. We kunnen 1.200 mensen tegelijk ontvangen in onze beachbar”, vertelt initiatiefnemer Kris Vanhoyland. De ultieme zomerse feestdrukte breekt volgende week woensdag 29 mei los, wanneer de strandclub de deuren opent. “Meer dan 100 lang dagen wordt dit een hippe plek met eten, muziek, water en palmbomen. Vorig jaar klopten we af op 65.000 bezoekers. Bij Baouzza richten we ons enerzijds op privé- en afterwork aperitiefmomenten, boho chic barbecueën en uiteraard de grote publieksevenementen met shows, DJ’s en artiesten.” Een eerste lading palmbomen rolde gisteren binnen op het terrein van het beachterras waar het nu vooral wachten is op de zon. De beachbar blijft open tot 15 september en is op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag open vanaf 19 uur. De inkom is gratis, behalve bij grote events.

Bar Kaai en Waterfront

‘Bar Kaai’ en ‘Waterfront’

In Hasselt komen er langs het Albertkanaal twee zomerbars die beiden van 15 juni tot 15 september open zijn. Pop-up zomerbar Bar Kaai is al een bekend fenomeen, gelegen in Kuringen aan de Simpernelstraat. Aan de andere kanaalboord, maar dan voorbij de brug van de Kempische Steenweg, krijgt beachbar Waterfront voor de tweede keer haar plekje. Belangrijk is dat op beide locaties alleen achtergrondmuziek tot 85 decibel - dus niet storend voor de omgeving - mag gespeeld worden. Als er toch een evenement zou plaatsvinden, moet dat apart vergund worden. Als stok achter de deur krijgen beide bars een tijdelijke drankvergunning voor 1 maand, tot midden juli. Worden alle afspraken gerespecteerd, dan volgt een verlenging tot 15 september, na een gunstige evaluatie.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws