Whitaker Studio
Volledig scherm
© Whitaker Studio

Dit huis ziet er al ongelofelijk sensationeel uit. Maar wacht tot je het vanbinnen ziet

De Britse architect James Whitaker heeft een spectaculair huis ontworpen dat zal worden opgetrokken in Californië. Het bestaat uit scheepscontainers die als een bloem de woestijn omarmen.

  1. Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisselen en twerkcompetities: rechtstreeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleister (maar soms loopt het ook mis)

    Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisse­len en twerkcompe­ti­ties: recht­streeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleis­ter (maar soms loopt het ook mis)

    24 uur per dag live in contact staan met mensen die 5.000 kilometer verderop leven. Dat is het concept van The Portal, een technologisch kunstwerk dat Dublin en New York met elkaar verbindt. Toevallige voorbijgangers krijgen de kans om naar elkaar te zwaaien, meer flirterige types twerken en wisselen nummers uit. In een mum van tijd is de spitsvondige creatie uitgegroeid tot een ware trekpleister, maar soms loopt het ook mis. Zo liet een Ier op het grote scherm een foto zien van het traumatische moment waarop het tweede vliegtuig zich in de WTC-toren boorde. Een vrouw moest ook al opgepakt worden omdat ze haar kleren uitdeed.
  2. Schorsing voor docent na uitschelden van vrouw met hoofddoek: “Hij zal hier nooit meer werken”

    Schorsing voor docent na uitschel­den van vrouw met hoofddoek: “Hij zal hier nooit meer werken”

    De studentenprotesten tegen de oorlog in Gaza escaleren in de VS. Honderden studenten werden al gearresteerd, verspreid over tientallen Amerikaanse universiteitscampussen. Ook tijdens een protestactie aan de Arizona State University kwam het tot schermutselingen. Zo is Jonathan Yudelman, een docent aan de Arizona State University, geschorst na het uitschelden van een vrouw met een hoofddoek tijdens een pro-Israëlisch protest begin mei.