© Photo News

50.000 euro aan juwelen gestolen op het Autosalon

Het Brusselse parket bevestigt dat een 40-jarige man afgelopen weekend op heterdaad werd betrapt terwijl hij op het Autosalon juwelen aan het stelen was. De man is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor diefstal met inbraak, insluiping of valse sleutels.

Nog steeds volgens het parket kon een deel van de buit nog niet teruggevonden worden. Hoeveel de buit zou bedragen, wenste het parket niet kwijt. Volgens de Sudpresse-kranten zou die 50.000 euro kunnen bedragen.

“De feiten vonden zaterdagavond rond sluitingstijd plaats”, zegt Brussels parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. “Verschillende getuigen hoorden toen lawaai en merkten dat een man een wandvitrine van één van de stands had opengebroken en op de vlucht ging met een zak. De getuigen konden die man tegenhouden tot het veiligheidspersoneel ter plaatse kwam.”

De man werd door de politie in de boeien geslagen en bleek een 40-jarige Colombiaan, die nog niet gekend was bij het Belgische gerecht maar ook geen gekende woonplaats had in België.

“Hij is verhoord en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst”, gaat de woordvoerster verder. “Het gerechtelijk onderzoek gaat verder. Zo wordt onder meer nagekeken of de man alleen handelde of één of meerdere medeplichtigen had.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER