Argentijnse president valt Spaanse premier aan: “Zijn linkse beleid brengt slechts dood en armoede”

Javier Milei (links) en Pedro Sánchez (rechts)© reuters

De Argentijnse president Javier Milei heeft zwaar uitgehaald naar de Spaanse premier Pedro Sánchez, die hij verwijt “slechts dood en armoede te brengen”. Eerder had een Spaanse minister Milei geïnsinueerd dat Milei tijdens zijn verkiezingscampagne “substanties” had ingenomen.

jvh
Bron: The Guardian

De diplomatieke rel begon vrijdag met opmerkingen gemaakt door de Spaanse minister van Transport Óscar Puente, die tijdens een paneldiscussie in Salamanca had gesuggereerd dat de Argentijnse president Javier Milei tijdens de verkiezingscampagne vorig jaar bepaalde “substanties” had ingenomen.

Het kantoor van Milei reageerde zaterdag op die opmerkingen met een verklaring waarin de Spaanse premier Pedro Sánchez werd aangevallen. Volgens Milei brengt Sánchez “Spaanse vrouwen in gevaar door illegale immigratie toe te staan”, “ondermijnt hij de integriteit van Spanje door deals te sluiten met separatisten”, en “brengt zijn linkse beleid enkel dood en armoede”.

Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde vervolgens op die uitlatingen met de melding dat “de Spaanse regering die ongegronde bewoordingen categoriek verwerpt”, en “weerspiegelen ze niet de betrekkingen tussen beide landen en hun broedervolkeren.”

De relaties tussen Spanje en Argentinië zijn na de verkiezing van de rechtse populist Milei in december aanzienlijk bekoeld. Milei reist over twee weken naar Spanje, voor een evenement georganiseerd door de extreemrechtse oppositiepartij Vox.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen