AFP

Leger ingezet nu overstromingen in oosten van Canada erger worden

De overstromingen in het oosten van Canada zijn erger geworden. Vooral in QuƩbec, waar volgens de autoriteiten meer dan 1.200 mensen zijn geƫvacueerd en ongeveer 600 militairen worden ingezet.

Het oosten van Ontario, New Brunswick en het zuiden van QuƩbec: het oosten van Canada wordt al meerdere dagen geconfronteerd met overstromingen door zware regenval en smeltende sneeuw. Veel gemeenten zetten de afgelopen dagen vrijwilligers in en deelden tienduizenden zandzakken uit om dijken op te zetten of huizen te beschermen.

De gebieden die gisteren het zwaarst getroffen werden zijn de Outaouais-regio in de buurt van hoofdstad Ottawa, en Saint-Georges ten zuiden van de stad QuƩbec, waar bijna 800 mensen werden geƫvacueerd. In de hele provincie QuƩbec overstroomde op een dag een duizendtal huizen.

De regeringen van QuƩbec en New Brunswick riepen versterking van het leger in. In QuƩbec werden zaterdagavond ongeveer 200 soldaten ingezet, en gisteren kwamen er daar nog 400 bij. In de provincie New Brunswick kunnen er zo'n 120 soldaten ingezet worden.

AFP
AFP

Meest gelezen